HockeyNews
PLUS

VM-spelarna petas från Frölundas powerplay: "Jag har pratat med dem"

(20325) Max Friberg/Mats Rosseli Olsen
Bildbyrånyrån

Publicerad: 10 augusti 2021

FacebookXWhatsApp

Frölunda tar ny sats mot toppen av SHL.

Då blir konkurrensen så tuff i powerplay att två VM-spelare petas.


Två raka sjundeplaceringar i SHL är inte bra nog för Frölunda. Göteborgsklubben åkte ut i kvartsfinalen mot Rögle i SM-slutspelet och på tisdagen ställs lagen mot varandra i Kungsbacka i den första träningsmatchen för säsongen.


Frölundas huvudtränare Roger Rönnberg njuter av att vara tillbaka i de kalla ishallarna och på allvar starta förberedelserna för SHL- och CHL-säsongen.


Det amerikanska spelgeniet Ryan Lasch är tillbaka i Frölunda och han får av förklarliga skäl direkt nyckelroller i offensiven.


LÄS MERLista: Ledande SHL-spelare som är ute efter revansch 2021/2022


Lasch har vunnit två SM-guld och tre CHL-titlar med Frölunda. Och han har öst in poäng. Frölunda har också värvat in den tjeckiske VM-forwarden Michael Spacek liksom Tre Kronor-meriterade Jacob Nilsson från Färjestad.


Den vassa trion får tillsammans med lagkaptenen Joel Lundqvist och Montreal-draftade backen Mattias Norlinder chansen i Frölundas första powerplayenhet, enligt Rakapuckar.com.


Både Lasch och Spacek är enormt skickliga med pucken.


– Än har de inte krockat. Däremot så drar de upp ett fantastiskt pucktempo, säger Frölundas huvudcoach Roger Rönnberg till HockeyNews.se.


VM-tjecken Michael Spacek tar plats i Frölundas första powerplayenhet. Foto: Bildbyrån.


Joel Lundqvist uppges redan trivas med Lasch och med nye Spacek och har sin viktigaste uppgift i powerplay framför motståndarmålet.


– Han har spelat i den formationen och känner till strukturen och dylikt. Han vet vad han ska göra, konstaterar Rönnberg.


LÄS MERFrölunda hoppas få behålla stortalangen – får mästerlig mentor


I den andra powerplayuppställningen finns backarna Stefan Elliott och Filip Johansson tillsammans med Patrik Carlsson, Jan Mursak och Theodor Niederbach. Nyblivne pappan Johan Sundström står på tur i den enheten.


Det gör att VM-forwards som Max Friberg och Mats Rosseli Olsen blir utanför roller i Frölundas powerplay.


Något av ett lyxproblem.


– Absolut. Jag har pratat med både Mats (Rosseli Olsen) och Max (Friberg). De spelar inte i powerplay till att börja med och det är givetvis tufft att hålla så etablerade spelare utanför. De spelar i powerplay internationellt, säger Roger Rönnberg om lirarna som var med i Norge respektive Tre Kronor i VM i våras.


Rönnberg:


– Vi känner att vi har bredd och ett stort urval och vi får se hur det ser ut sedan när vi kommer till tävlingsmatcherna, men vi börjar så här.


Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)