HockeyNews
PLUS

Mångmiljonminus för Brynäs – han kan bli ny ordförande

(19993) Brynäs
Bildbyrån

Publicerad: 15 juni 2021

FacebookXWhatsApp

Minus 23 miljoner kronor.
Det är det ekonomiska resultat Brynäs redovisade under tisdagen, samtidigt som det egna kapitalet ökade.


De ekonomiska resultaten runt om i hockeyklubbarna har börjat offentliggöras och under tisdagen var det Brynäs som gick ut med sina siffror.

Siffror som inte var särskilt positiva, i vart fall inte sett till resultatet.

I förvaltningsberättelsen meddelar man nämligen att man gjorde ett resultat på minus 23 075 578 kronor det gångna året, mycket på grund av uteblivna intäkter från matcharrangemang och restaurangintäkter i arenarestaurangen. Jämfört med året innan minskade intäkterna från matcher med drygt 23 miljoner kronor medan motsvarande siffra från restaurangen var närmare 21 miljoner kronor.

Samtidigt redovisar koncernen ett eget kapital på drygt 35 miljoner kronor, vilket är en stor ökning jämfört med förra året då man redovisade 16 miljoner i eget kapital.

LÄS MER: Klart: Så ser de nya licenskraven ut i svensk ishockey

Om precis en vecka har Brynäs årsmöte och det är då upp till medlemmarna att bestämma sig för om man är beredda att acceptera valberedningens förslag på hur de fyra tomma stolarna, däribland ordförandeposten, ska fyllas.

Som ny ordförande för Brynäs IF har valberedningen nominerat Sven Engwall, som tidigare var marknadschef i Brynäs mellan 2006 och 2013.


Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)