HockeyNews
PLUS

Timrå spikar backsidan – förlänger med kvalhjälte och värvar guldhjälte

(19967) Filip Westerlund-Tim Erixon
Bildbyrån (montage)

Publicerad: 11 juni 2021

Timrå har fyllt sin backsida.
Back sju och åtta på kontrakt blev Filip Westerlund och Tim Erixon.
– Han har en bra defensiv men även en bra offensiv som jag hoppas han kommer få visa i Timrå, säger Kent Norberg om Erixon till klubbens hemsida.


Timrå IK laddade upp inför helgen, rejält.

Tidigare under fredagen presenterade man kontraktsförlängningar med både Jeremy Boyce och Morten Madsen, och på eftermiddagen följde man upp med ytterligare två presentationer.

Dels i form av backen Filip Westerlund, som var en nyckelpjäs när laget tog sig upp i SHL, men också värvningen av Växjös guldvinnare Tim Erixon.

Erixon har skrivit på för de två kommande säsongerna medan Westerlund har förlängt med ett år.

– Timrå är en proffsig organisation och alla snack med Nubben har känts väldigt bra. Jag är rätt all-around. Jag har spelat i både defensova roller, som i Växjö men även lite mer offensiva. Jag tycker min styrka är att jag läser spelet bra, säger Tim Erixon till klubbens hemsida.

Westerlund noterades för 21 poäng på 52 seriematcher och 7 poäng på 15 slutspelsmatcher i Timråtröjan under förra säsongen, medan Erixon stod för 8 poäng på 48 SHL-matcher och ytterligare 2 poäng på 14 slutspelsmatcher på Växjös väg mot SM-guldet.

– Filip är en spelare som trots sin ålder har rutiner från tidigare SHL-spel. En spelare vars utveckling gick åt rätt håll i fjol och jag är övertygad om att han kommer ha en fortsatt bra utveckling den kommande säsongen, säger Kent Norberg om Westerlund.

Timrå har nu åtta backar på kontrakt.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS