HockeyNews
PLUS

Tre Kronors tänkbara toppkedjor i VM-premiären: "Har mycket talang"

(19624) Victor Olofsson/Rickard Rakell
Svenska ishockeyförbundet/Bildbyrån

Publicerad: 18 maj 2021

FacebookXWhatsApp

Tre Kronor har satt ihop backpar och kedjor som man tänker sig laget inför VM-premiären mot Danmark på lördag.

Och det blir två starka offensiva kedjor.

– Vi har mycket talang i laget så jag ser fram emot turneringen, säger Buffalo-forwarden Victor Olofsson.


Anaheims VM-guldvinnare från 2018, Rickard Rakell, missade första isträningen med Tre Kronor i Riga på grund av karantänsreglerna, men förbundskapten Johan Garpenlöv har ritat in Rakell i en av toppkedjorna ihop med Anaheim-kamraten Isac Lundeström och Buffalos målfarlige forward Victor Olofsson.


– Man sitter och knepar och knåpar och försöker hitta kemi. Rakell och Lundeström har ju spelat ihop under säsongen. Rakell är en väldigt avig och irrationell spelare, bra i offensiva zonen, stark på pucken, kan både göra mål och passa fram puckar och skapa utrymme. Olofsson är en utpräglad målskytt så förhoppningsvis kan de hitta lite kemi mellan varandra och Rakell kan sätta Olofsson i bra lägen naturligtvis. Det är väl grundtanken, säger Garpenlöv.



Victor Olofsson, som gjorde 13 mål och totalt 32 poäng på de 56 NHL-matcherna den här säsongen ser fram emot att få träna och troligtvis spela ihop med Rakell i VM-premiären mot Danmark på lördag.


– Det kommer att bli bra. Han är en fantastisk spelare. Jag tycker att han är väldigt skicklig offensivt, både en bra målskytt och jag tror även att han är skicklig på att spela fram sina lagkamrater så jag tror att vi kommer att hitta bra kemi där, säger Olofsson.


Tre Kronor har också en offensiv kedja med Los Angeles-forwarden Adrian Kempe ihop med Växjös stjärncenter Pontus Holmberg och San Jose-forwarden Marcus Sörensen.


Som ni tränade idag är det så ni tänker er premiärlaget?


– Det är en första tanke som vi har. Sedan får vi börja träna och se hur de uppträder med varandra. Det är en process och beroende på prestation. Det här är en start, sedan får vi se vart den tar vägen, säger Johan Garpenlöv.


LÄS MERFörvirringen – Tre Kronor har tagit ut en spelare för lite i VM-truppen


Victor Olofsson gjorde 20 mål i NHL på 54 matcher förra säsongen. Den här våren har Buffalo haft det betydligt tuffare som lag. VM kan bli en liten revansch för Olofsson.


– Ja lite så är det absolut. Just att få komma och spela viktiga matcher, som betyder mycket. Säsongen tog slut ganska fort för vår del. De sista 15-20 matcherna hade vi kanske inte så mycket att spela för som lag i Buffalo. Jag ser fram emot att få spela viktiga matcher under VM så det ska bli riktigt kul.


Fakta/Så tränade Tre Kronor på tisdagen i Riga


Målvakter: Samuel Ersson, Viktor Fasth, Adam Reideborn.


Backpar: Henrik Tömmernes–Nils Lundkvist, Lawrence Pilut–Magnus Nygren, Klas Dahlbeck–Viktor Lööv, Jesper Sellgren–Jonathan Pudas, Albert Johansson.


Kedjor: (Rickard Rakell)–Isac Lundeström–Victor Olofsson, Adrian Kempe–Pontus Holmberg–Marcus Sörensen, Mario Kempe–Dennis Rasmussen–Max Friberg, Oscar Lindberg–Pär Lindholm–Carl Klingberg, Filip Hållander–Andreas Wingerli–Jesper Frödén.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)