HockeyNews
PLUS

Förvirringen – Tre Kronor har tagit ut en spelare för lite i VM-truppen

(19552) Johan Garpenlöv/Tre Kronor-Ryssland CHG
Bildbyrån

Publicerad: 18 maj 2021

FacebookXWhatsApp

På grund av coronapandemin har samtliga VM-lag möjlighet att ha 28 spelare på plats i Riga mot det normala som är 25 spelare. Allt i händelse av ett coronautbrott.

Tre Kronor har tagit ut – 27 spelare.

– Då måste jag helt enkelt ha glömt bort en spelare, tyvärr, säger förbundskapten Johan Garpenlöv.


Det rådde viss förvirring under Tre Kronors första pressträff efter ankomsten till Lettland och VM-staden Riga.


När förbundskapten Johan Garpenlöv inför sitt första VM som huvudansvarig presenterade sin spelartrupp innehöll den 27 spelare istället för 28, vilket är det maximala antalet spelare man får ha.


Tre Kronor har tre målvakter, nio backar och 15 forwards i sin trupp. Varför Garpenlöv inte har tagit ut 28 spelare är oklart.


– Då måste jag ha glömt bort en spelare, haha. Och jag vet inte vem du tänker på om du har tittat i truppen? Vi har inte registrerat spelarna som ska spela än, det gör vi på torsdag. Så alla som är här är potentiella VM-spelare. Då måste jag helt enkelt ha glömt bort en spelare, tyvärr, säger Garpenlöv.


Skellefteås Jonatan Berggren var en av spelarna i Tre Kronor i genrepet i Prag som gallrades bort inför VM. Foto: Bildbyrån.


Efter snabb kontrolledning av landslagsledningen kommer man fram till att Tre Kronor har 27 spelare på plats i Riga.


Men man får ha 28 och du har tagit ut 27?


– Jag tänker väl att de spelarna som är här är de som ska börja VM. Det handlar om sportsliga skäl allting. Det här är det bästa vi har för tillfället och tillgängligt och det är de vi kommer att starta turneringen med.


LÄS MERTre Kronor är VM-klart – här är den 27 man stora truppen till VM i Riga


Det är ännu inte för sent att kalla in ytterligare spelare. Fortfarande kan sex spelare kallas in från exempelvis NHL för att förstärka VM-lagen.


Återstår att se om Tre Kronor fyller den sista platsen i truppen. När VM-truppen presenterades i söndags fanns 19 NHL-spelare tillgängliga utan att ha blivit tillfrågade om VM-spel, däribland Ottawa-backen Erik Brännström, Buffalo-forwarden Rasmus Asplund och Detroit-forwarden Mathias Bromé.


LÄS MER19 NHL-svenskar valdes bort till VM – åtta tunga namn har nobbat


Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!