HockeyNews
PLUS

Timråstjärnan: "Det är så underbart, helt ofattbart"

(19556) Jens Lööke
Bildbyrån/HockeyNews.se (montage)

Publicerad: 12 maj 2021

FacebookXWhatsApp

TIMRÅ. Han valde Timrå och allsvenskan för att hitta tillbaka till sitt spel.
Två säsonger senare följer Jens Lööke med laget upp i SHL.
– Vi får väl se till så att Nubben inte gör något oväntat här men jag har kontrakt nästa säsong och är otroligt sugen på att bygga vidare på detta som vi har påbörjat här, säger han till HockeyNews.se.

HockeyAllsvenskan presenteras av:
UNIBET - ligans huvudpartner


Timrå hade inga större problem med att ro hem den fjärde segern i finalserien mot Björklöven.

2–0 efter knappt fyra minuters spel växte till en 5–0-ledning, som också blev slutresultatet innan rejält firande och stora glädjescener utbröt.

– Det är så underbart, helt ofattbart. Att vi plockar fram den här hockeyn när vi behöver det som bäst är helt underbart. Jag är så tacksam över att få tillhöra den här gruppen. Nu jäklar är det bar att fira och njuta, säger Jens Lööke till HockeyNews.se.

Segern var Timrås tredje raka efter att man vunnit båda sina bortamatcher i Umeå då finalserien återupptogs igen efter ett tre veckor långt coronauppehåll.

– Vi hade bestämt oss tidigt och jag tycker att vi visade det redan uppe i Umeå. Vi kommer ut på samma sätt idag och det är helt underbart, säger Lööke.

Jens Lööke och Jacob Blomqvist. Foto: Bildbyrån

Redan inför säsongen satte Timrå ett tydligt mål om att man ville upp i SHL igen och att det var ett avancemang som var det man siktade mot.

– Vi har haft ett mål och det lyckades vi uppnå. Att varje dag komma till ett lag där alla strävar mot samma mål och jobbar så otroligt hårt, det är bara att njuta. Det är den absolut bästa grupp jag tillhört. Man kommer till hallen med ett smal på läpparna varje dag. Jag är så oerhört stolt och glad över att få vara med om detta, säger Lööke.

Valbosonen har kontrakt över nästa säsong, men har tidigare under säsongen haft intresse från SHL-klubbar.

När SHL-platsen nu är säkrad blir det däremot ingen flytt.

– Vi får väl se till så att Nubben inte gör något oväntat här men jag har kontrakt nästa säsong och är otroligt sugen på att bygga vidare på detta som vi har påbörjat här, säger han till HockeyNews.se.

Inför förra säsongen valde Jens Lööke återkomst i Timrå och allsvenskan när han bestämt sig för att lämna Nordamerika efter två säsonger.
Två säsonger senare är uppflyttningen till SHL säkrad och forwarden som tog rejäla kliv i utvecklingen följer såklart med upp.

– Det gjorde jag på grund av att jag ville hitta tillbaka till det spel jag visste att jag hade i mig, och det tycker jag att jag fått göra i lugn och ro här. Jag är otroligt glad att Fredrik och Ante tagit hand om mig och fått mig tillbaka på rätt spår. Det var det som var tanken när jag vände hem, nu är det bara att fortsätta bygga vidare på detta, säger han.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!