HockeyNews
PLUS

Sparkades – men ingen har ringt till Stråhle: "Fick bekräftat på mail 06.56"

(18892) Brynäs
Bildbyrån

Publicerad: 4 april 2021

Sent i går kväll fick Peter Andersson och Viktor Stråhle sparken av Brynäs – en nyhet som spelarna och ledarna fick via Aftonbladet på väg hem från Oskarshamn.

För HockeyNews.se berättar nu den assisterande tränaren om ett turbulent dygn och stödet från spelarna.

– Det är ingen som har pratat med mig överhuvudtaget. Jag fick det här bekräftat på mail i morse 06.56 när jag ställde frågan om det stämmer, säger Viktor Stråhle.

Redan när det stod klart att Brynäs tvingas kvala för sin SHL-existens var klubben i ett utsatt läge och sedan i går har läget förvärrats.

Tränarduon Peter Andersson och Viktor Stråhle fick sparken i går kväll men fick nyheten tillsammans med spelartruppen på väg hem från Oskarshamn efter den avslutande grundserieomgången.

Enligt Aftonbladet är Columbus chefsscout Josef Boumedienne och SVT-experten Nils Ekman på väg att kliva in i klubben.

Expressen har kommit med nya uppgifter om att Tommy Sjödin är aktuell för en roll i båset och Boumedienne som ny sportchef.

Efter att nyheten kom ut i går kväll fick Peter Andersson ett samtal från ordföranden Jürgen Lorentz men i övrigt har det varit tyst från klubbledningen.

Viktor Stråhle har inte blivit uppringd av varken ordföranden eller klubbdirektören Michael Campese. 

– Jag fick ingen info om att jag hade fått sparken mer än via Aftonbladet och Expressen och alla tidningar. Dom gick via Peter och sa att jag blivit entledigad men ingen har pratat med mig och det är fortfarande ingen som ringt, säger han.

Stråhle kom till Brynäs från Frölunda. Foto: Bildbyrån

– Jag fick det bekräftat på mail 06.56 imorse när jag frågade om det stämmer det jag fick reda på av Peter. Jag fick ett svar från ordföranden och det står att det stämmer. Jag vet inte vad jag ska säga själv riktigt.

Stråhle är tydlig med att han inte vill gå in på för mycket detaljer i det här skedet men en sak är han tydlig med:

– Jag vill inte säga så mycket mer om allt annat men det jag kan säga är att jag betvivlar starkt på att det är en spelargrupp som är emot oss. Så mycket kan jag säga.

LÄS MER: Sundlöv säger upp sig: "Fått det godkänt"

Lagets kaptener – Anton Rödin, Greg Scott, Simon Bertilsson och Linus Ölund – var inte med till Oskarshamn i går kväll.

– Jag har haft kontakt med några av dom som dementerar att det skulle vara så. Vi vet att det var giltiga förklaringar och skador som låg bakom det. Ingen av dom hade varit med oavsett vad.

Brynäs har under söndagsförmiddagen bekräftat att Andersson och Stråhle tvingas bort men inte presenterat någon ny tränarlösning.

•••

Var med och bidra till HockeyNews.se för mer nyheter, intervjuer och bevakning. Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS