HockeyNews
PLUS

Brynäs beräknas gå 20 miljoner back – och då vill man ha en ny sportchef på plats

(11917) Michael Campese
Bildbyrån

Publicerad: 31 mars 2021

FacebookXWhatsApp

Samtidigt som Brynäs kämpar för att klara sig kvar i SHL pågår det en rad saker utanför isen.
Nu berättar klubbdirektören Michael Campese om ryktena att han ska lämna, klubbens ekonomi och när klubben hoppas ha klart med en ny sportchef. 

SHL presenteras av:
BAUHAUS bygger svensk ishockey 


Under tisdagskvällen mötte Brynäs klubbdirektör Michael Campese klubbens privatpartners i ett långt möte om klubbens framtid, ekonomi och ryktena om att han ska få lämna Brynäs. På mötet framkom en hel del intressanta svar.


I början av mars kunde HockeyNews.se berätta att Campese kommer att få lämna Brynäs. Nu svarar han själv på ryktena. 


De senaste månaderna har varit viktiga. För hela Brynäs. Jag har inte haft ambitionen att lämna men däremot så har jag suttit i många och långa diskussioner med mina chefer, styrelsen, om hur vi ska ta det här, allt det här, framåt. Det känns viktigt att jag i min roll inte går runt i en så fin förening som Brynäs och inte är överens med ledningen. Det här är en medlemsägd förening med en stor historia och tradition och man behöver en enad bild hur man ska jobba tillsammans, sa han på mötet enligt 

Brynäs hemsida. 


Samtidigt meddelades det i förra veckan att sportchefen Michael Sundlöv lämnar klubben. Därmed ska en ny sportchef att tillsättas, en tjänst som Brynäs hoppas ha klart med senast den 1 juni, enligt Campese. 


— Man är ofta ute och scannar av marknaden tidigt, oavsett om det kommer till spelare eller ledare. Så nu när det blev klart att Micke lämnar var det bara att dra igång de samtalen och rekryteringsprocesserna.


— När man har möjligheten att göra något nytt ska man också se över möjligheten att göra på ett nytt sätt. Det vi letar efter nu är en profil som jag inte tror är så vanlig. Det finns ett par namn som känns riktigt, riktigt spännande och om vi landar något av dem så tror jag att ni kommer förstå vad jag menar. Vi är ute efter någon med akademisk bakgrund, ett stort kontaktnät, en analytisk förmåga, bra förhandlingsteknik och ett starkt ledarskap.


Om ni hoppas ha en ny sportchef på plats i juni, vem ska då spika SHL-truppen till nästa år?


Många saker är redan gjorda och vi har kvar Micke ett tag till. Idag är dessutom tränarna högst involverade i vilka man plockar in. Och om det innebär att det är en förhandling som måste lösas i det glappet som skulle kunna uppstå så kommer vi klara att hantera det.


Samtidigt som Brynäs kämpar för att undvika kval i SHL:s slutstrid är det fortsatt tungt med ekonomin. Läget har dock ljusnat från det minusresultat på 40 miljoner som Brynäs budgeterade med tidigare. 


Vi har gått från en prognos på minus 40 till minus 20 miljoner för det här året, som det lutar åt nu. Vi har ett eget kapital på 16 miljoner och landar alltså på minus fyra. Men det är inte heller hela sanningen. Vi har en god likviditet som sträcker sig en bra bit in på hösten och sen kommer förhoppningsvis även publikintäkter igen och innan dess även intäkter från företagspartners. För mig är det viktigt att vi först och främst kan betala för oss så vi inte hamnar i skuld. Vi har inte släpat med en enda räkning och gör det fortfarande inte. Men vi kommer att behöva jobba jättehårt med ekonomin säkert ett par år framåt.


På frågan om det finns något som kan göra det ekonomiska resultatet bättre än den prognos som ligger just nu svarar Campese följande:


— Vi har gjort väldigt många aktiviteter, bland annat med er supportrar och ni har ställt upp fantastiskt. Just nu jobbar vi oerhört med våra företagspartners där vi också har kampanjer och det är oerhört glädjande att det är nästan ingen som har krävt tillbaka pengar för till exempel sina loger, trots att de inte kunnat utnyttjats. Men oavsett vad resultatet blir i år så blir det oerhört viktigt, kanske ännu viktigare, hur vi hanterar det nästa år. Det kan låta konstigt men kan vi få ner underskottet nästa år är det nästan bättre och då har vi dessutom lite tid på oss och behöver inte göra saker i panik just nu. Med det sagt planeras och genomförs det aktiviteter hela tiden. Det som har hänt både med koncept och på intäktssidan är stor skillnad bara för hur det var för ett år sedan. Jag känner mig trygg i det arbetet som genomförs där.

Silly season-special: Hockeynews i 3mån för bara 99kr! (spara 108). Skaffa PLUS!