Klubbdirektören får lämna Brynäs – organisationen i ny förändring


4 mars 2021

Det är nya saker på gång i Brynäs organisation.

Enligt uppgift till HockeyNews.se får klubbdirektören Michael Campese lämna klubben.


Annons

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


Enligt uppgift kommer klubbdirektören Michael Campese att få lämna sin position i Brynäs. HockeyNews.se har varit i kontakt med Brynäs ordförande Jürgen Lorenz som hälsar i ett sms:


"Att Campese skall lämna Brynäs stämmer inte".


Brynäs styrelse ska ha haft synpunkter på Campeses arbete och inte varit tillfreds med hur han har hanterat vissa delar av ekonomin.


När det gäller frågan om sportchefen Michael Sundlövs vara eller inte vara i Brynäs till nästa säsong har klubben ännu inte tagit ställning. I ett annat sms skriver Lorenz till HockeyNews.se:


”…läget i Brynäs är oförändrat men vi jobbar på i alla delar”.


Jürgen Lorenz har varit ordförande i Brynäs sedan 2016. Enligt uppgift får klubbdirektören Michael Campese nu lämna klubben. Foto: Bildbyrån.


Under säsongen har Brynäs meddelat att tio tjänster antingen har blivit borttagna eller att personer inte blivit erbjudna förlängt kontrakt sedan i somras. Spelare, ledare och personal har också gått med på en lönesänkning på tio procent (för de som tjänar över 25 000 kronor i månaden), som till att börja med gällde i 90 dagar.


LÄS MERBrynäs inför besparingsprogram – ska spara mångmiljonbelopp


Genom detta var tanken att Brynäs skulle spara ett miljonbelopp för denna säsong och ännu mer för nästa säsong.


Sportsligt är det en jobbig säsong för bland annat Brynäs i SHL. Gävleklubben under ledning av nye huvudtränaren Peter Andersson vill jobba långsiktigt för att ta Brynäs till nya höjder i SHL, men laget har hamnat i botten av ligan även denna säsong. Skador på nyckelspelare under en lång tid har varit en av flera bakomliggande orsaker.


***


Gillade du artikeln? Värd en kaffe – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Annons

Annons


Annons

Annons

Annons