HockeyNews
PLUS

Kvällens HockeyAllsvenska match flyttas – efter hot mot vaktmästare

(17897) Väsby
Bildbyrån

Publicerad: 3 mars 2021

FacebookXWhatsApp

Väsby skulle ha tagit emot Södertälje i kvällens omgång i HockeyAllsvenskan. Nu har beslut tagits om att blixtflytta matchen, som istället kommer att spelas i Södertälje. Detta efter att flera vaktmästare i Väsbys hemmaarena Renew Arena blivit utsatta för hot och misshandel.

HockeyAllsvenskan presenteras av:
UNIBET - ligans huvudpartner

Väsby och Södertälje är i slutfasen av den allsvenska grundserien och slåss för placeringar i varsin del av tabellen. På onsdagen var det planerat att lagen skulle mötas i Väsby, men så blir inte fallet.

Under dagen kom uppgifter om att flera vaktmästare har blivit utsatta för hot och misshandel under helgen, där vissa till och med har fått hembesök av förövarna.

– Jag satt här i frid och fröjd för en timme sedan och väntade på match. Då kom det här över mig. Så nu ska vi bussa ner till Södertälje för att spela match där i stället. All personal med statistik och sjukvårdspersonal får följa med ner dit. Så det är ett litet projekt, säger Väsbys sportchef Tom Tärnström till Expressen.

Varför någon vill åt vaktmästarna är ännu oklart, men det har konstaterats att det i nuläget inte är tillräckligt säkert att genomföra matchen i Väsby. Det är nämligen inte första gången som vaktmästarna är utsatta.

– Jag har inte en aning. Det är en sjuk jäkla måltavla. Jag har aldrig hört något liknande. Men det har varit incidenter tidigare mot vaktmästarna. Det har varit incidenter uppe på fotbollsplanen Bollstanäs. Det är kommunala anläggningar. Om det finns en hotbild så är det helt rätt att säkerheten går först. Vi kan ju inte ha vaktmästare som blir misshandlade och det är förstås väldigt olyckligt.

Kvällens match kommer nu alltså att flyttas till Södertälje och det är oklart när Väsby kommer att kunna spela hemmamatcher igen. Klubbens ordförande Jukka Tuurula säger till Expressen att de hoppas kunna ta emot Kristianstad på fredag, men att beslutet ligger hos Arbetsmiljöverket.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)