HockeyNews
PLUS

Västerås värvar italiensk landslagsman: ”En bra spelare vi får in”

(17985) Alex Trivellato
Bildbyrån

Publicerad: 14 februari 2021

FacebookXWhatsApp

Västerås har varit på jakt efter en back. Nu har klubben gjort klart med den italienske landslagsmannen Alex Trivellato.

HockeyAllsvenskan presenteras av:
UNIBET - ligans huvudpartner

Under lördagen berättade sportchefen Patrik Zetterberg att man var på jakt efter en back och att han fick se om det gick i lås innan deadline. 

LÄS MER: 
Sportchefernas önskelista inför deadline – så kommer allsvenska lagen att agera


På söndagen meddelade klubben att man hittat sitt backnamn. Det är den 28-årige italienske landslagsmannen Alex Trivellato som skrivit på. 

Backen kommer närmast från spel i den tyska ligan och Krefeld där han stått för fyra poäng på 15 matcher den här säsongen. Bortsett från en kortare lånesejour i Bolzano iden österrikiska ligan har han tillbringat karriären i Tyskland, där han varit en stabil back säsong efter säsong. 

– En rejäl back som spelat över 330 matcher i DEL och det vittnar så klart om att man håller en hyfsad kvalité, för så enkelt är det inte att få jobb i tyska ligan. Det är en bra spelare vi får in. Målet är så klart att han ska ha en stor roll och logga många minuter, säger sportchefen Patrik Zetterberg i ett videoklipp på Västerås hemsida. 

Kontraktet med Västerås gäller säsongen ut. 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)