HockeyNews
PLUS

Sportchefernas önskelista inför deadline – så kommer allsvenska lagen att agera

(17965) Allsvenska sportchefer
Bildbyrån (montage)

Publicerad: 13 februari 2021

FacebookXWhatsApp

På måndag stänger transferfönstret och det är sista dagen för klubbarna att agera. Hur tänker de allsvenska klubbarna och vad behöver de få in?
HockeyNews.se tog kontakt med samtliga 14 sportchefer för en koll. 

HockeyAllsvenskan presenteras av:
UNIBET - ligans huvudpartner

Anders Gozzi, AIK
Kommentar:
– Lite diplomatiskt, men vi ser över truppen men vi jagar inte något desperat, men vi har ögonen öppna för att se om det är något som passar in.

Björn Danielsson, Almtuna
Kommentar:
– Vi kommer inte att släppa någon mer spelare, det har vi inga planer på. Vi tittar och kommer att plocka in någon forward och eventuellt någon back. Vi göra inga stora grejer utan vi släppte Haag till Modo och tog in Johan Eriksson från Strömsbro och sedan hade Belov en out i sitt kontrakt så vi gjorde en affär med Björklöven för honom. Det var samma som förra året, hans målsättning har hela tiden varit att ta sig till SHL.

Torsten Yngvesson, BIK Karlskoga
Kommentar:
–Vi har väl gjort det vi tänkt göra med Elias Ekström och Lukas Pilö, men att namnge en målvakt har vi tänkt försöka göra.

Per Kenttä, Björklöven
Kommentar:
 – Vi har tagit in en back och sen tittar vi över situationen i övrigt. Våran skadesituation har satt oss i den här sitsen och det kan bli så att vi plockar in något mer.

Foto: Bildbyrån

Mikael Gath, Kristianstad
Kommentar:
 – Vi är nöjda med de utespelare vi har, dock följer vi marknaden hela vägen in men det skall vara något speciellt för att vi skall agera. Vi tittar över målvaktssidan för att eventuellt ta in något extra där.

Fredrik Glader, Modo
Kommentar: 
– Vår inställning är att stärka laget. Vi letar en center, men det finns olika scenarion ifall vi inte hittar det.

Peter Hermodsson, Mora
Kommentar:
– Vi försöker hitta någon back, vi har så många skador så vi försöker hitta en. Men det är svårt, det finns inte så många spelare lediga på marknaden. Det brukar finnas överflöd av spelare, men nu är det tufft att hitta någonting. Men iv försöker hitta någon back, det är det vi försöker med så får vi se vart det tar vägen.

Mikael Samuelsson, Södertälje
Kommentar: 
– Vi kan och kommer att agera om det känns rätt, men vi är hyfsat belåtna med vart vi är idag.

Kent Norberg, Timrå
Kommentar:
– Eventuellt en forward om vi hittar något som passar.

Foto: Bildbyrån

Magnus Bogren, Tingsryd
Kommentar:
 – I grunden är jag rätt så lugn. Dels fick vi lite skador och då plockade vi in Leon Lerebäck och Jonathan Wikström. De vi har skadade kommer tillbaka inom några veckor och på så sätt är jag rätt lugn. Sen är det klart att vi har koll på vad som händer och följer marknaden. Är det något som känns rätt med alla parametrar och det passar in med ekonomin så kan vi göra något.

Tony Zabel, Vita Hästen
Kommentar: Ej återkopplat

Tom Tärnström, Väsby
Kommentar:
– Det kan hända, men vi känner inte att vi har något som ”det här måste vi oavsett vad ta in”, vi har ingen panik så. Men vi har inte stängt dörren, framförallt inte för en forward. Vi måste inte ha in någon, men om rätt namn trillar loss som jag känner gör oss bättre så kommer vi inte att backa. Men det är inte någon panik.

Emil Georgsson, Västervik
Kommentar:
 – Vi har i alla fall ögonen öppna, om vi säger så. Vi har några skador på forwardssidan, där vi tror att vissa är närmre än andra men vissa kan vara så illa att det är hela säsongen. Det är lite osäkert kring rehabiliteringen på Gerry Fitzgerald som bröt foten, nu åker gipset av snart men vi vet inte hur lång tid rehabiliteringen tar. Sedan har vi sju backar plus Emil Andre som är inlånad från HV, men det är tills vidare och beroende på hur det ser ut i HV så han kan ryckas när som och får man då en skada på de backar man har så är man tunna. Så vi har ögonen öppna helt klart, men marknaden känns inte jättestor.

Patrik Zetterberg, Västerås
Kommentar:
 – Vi har ambitionen att ta in en back. Det är det vi tittar efter, men vi är så klart inte ensamma om det. Det är väldigt tunt där ute och vi får se om det går i lås eller inte, säger han.

***

Var med och bidra till HockeyNews.se för fler nyheter, intervjuer och bevakning. Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)

Följ ämnen i artikeln