HockeyNews
PLUS

Gjorde sitt första SHL-mål senast – nu belönas talangen med nytt kontrakt

(17597) Victor STjernborg
Bildbyrån

Publicerad: 25 januari 2021

FacebookXWhatsApp

Victor Stjernborg gjorde sitt första SHL-mål i lördags.
Nu står det klart att han blir Växjö trogen de två kommande åren.
– Det är såklart jättekul att få förtroendet och chansen att utvecklas här i Växjö de nästkommande åren och jag ser verkligen fram emot framtiden, säger Stjernbor till klubbens hemsida.

SHL presenteras av:
BAUHAUS bygger svensk ishockey 

Under hösten, närmare bestämt 19 november, gjorde Victor Stjernborg SHL-debut när han tog plats i Växjös laguppställning i bortamatchen mot Brynäs.

Sedan dess har han hunnit med ytterligare 15 SHL-matcher och i lördagens match, mot just Brynäs, såg han till att raka in sitt första SHL-mål i karriären.

Den 17-årige forwarden har nu passerat 100 spelade minuter i ligan och har därmed förärats med ett rookiekontrakt, ett kontrakt som sträcker sig över säsongen 2022–23.

– Det är fantastiskt kul när man får arbeta med en junior som är så mogen som Victor. Från första dagen så har han kommit upp och levererat bra saker i nära nog varje moment. Under de kommande åren är jag övertygad om att han kommer växa ut till en av de spelarna som verkligen leder laget varje kväll, säger general managern Henrik Evertsson till klubbens hemsida.

***

Var med och bidra till HockeyNews.se för fler nyheter, intervjuer och bevakning. Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!