HockeyNews
PLUS

Energiforwarden täckte skott och blev målskytt: "Skönt att få dit den"

(17399) Walli Walterholm
Bildbyrån

Publicerad: 15 januari 2021

FacebookXWhatsApp

TIMRÅ. Timrå nollade Västervik på hemmaplan och en stor del i att laget stod emot forceringen på slutet hade Erik Walli Walterholm.
Forwarden täckte skott, retade upp motståndare och fastställde slutresultatet.
– Man får ta lite den roll man får också, vi har grymt bra forwards i år, säger forwarden som växt ut till en nyckelpjäs i boxplay.

HockeyAllsvenskan presenteras av:
UNIBET - ligans huvudpartner 

När Timrå besegrade Västervik med 3–0 var det inte den snyggaste segern man rodde i land den här säsongen.

När knappt fyra minuter återstod att spela var det fortfarande bara 1–0 till serieledarna efter att Sebastian Hartmann gått köksvägen tidigt i den andra perioden.

Då klev Timrås boxplay fram stort och avgjorde matchen.

Albin Lundin åkte till sig ett friläge för att göra 2–0 när han överlistade Daniel Marmenlind med 4.04 kvar att spela.

Två minuter senare kunde Erik Walli Walterholm också lägga in 3–0 i tom bur.

– Det var skönt att få dit den, säger han och fortsätter:

– Jag tycker att vi hade bra kontroll på matchen från start. Vi kommer ut bra i forechecken och vinner mycket puckar, men Västervik är luriga. De jobbar stenhårt, så det var skönt att vi fick första målet, det var viktigt.

LÄS MER: Spaningar från Timrå–Västervik: "Han är en matchvinnare att lita på" 

Timrå har just nu seriens bästa boxplay och en stor del i det har just Walli Walterholm som får stort förtroende från tränarna.

När han anslöt till Timrå under förra säsongen var det för att få mer istid och få ut mer offensivt, nu är han alltså en viktig pjäs i lagets defensiva arbete.

– Man får ta lite den roll man får också, vi har grymt bra forwards i år. Men jag har ändå fått mer förtroende på slutet och är med i andra pp:et, så det gäller att ta tillvara på den chansen också.

Vad säger du om boxplayrollen?

– Jag tar den, det är ett privilegium. Det är ett stort ansvar att döda motståndarnas powerplay och ge oss en bra chans att vinna matcher och vinna den matchen i matchen i boxen.

Den 21-årige forwardens 3–0-mål kom som avslutning på ett byte där fjärdekedjan med honom, Jeremy Boyce och Johan Lindholm gjort ett bra jobb.

Inte minst Walli Walterholm som först täckte ett skott och fick ut pucken till mittzon och en kort stund senare stressade fram ett misstag från Alexander Anderberg efter en tekning som ledde till friläget för 3–0.

– Jag ser rätt fort på tekningen att de ska köra back-back så jag kommer upp tidigt i linjen och känner att ”den här kommer jag få på mig” och den tog på ett bra ställe också så det gjorde inte ont, så det var skönt. Sedan så fipplar han väl med pucken så Johan får den och då sticker jag bara för jag vet att det är öppet mål, säger han.

***

Gillade du artikeln? Värd en kaffe - för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)