Spaningar från Timrå–Västervik: "Han är en matchvinnare att lita på"

(17394) Jacob Johansson

Publicerad: 15 januari 2021

TIMRÅ. Det blev en tät kamp mellan Timrå och Västervik, men serieledarna kunde till slut ändå vinna med 3–0.
Här är de spaningar HockeyNews.se:s reporter Alexander Nilsson gjorde under matchens gång.

UNIBET - ligans huvudpartner

Underhållningen uteblev
Den som bänkat sig för att se matchen och hoppats på sprudlande offensiv underhållningshockey kom att bli mäkta besviken denna fredagskväll. Istället för klackarna i taket blev det en tillknäppt tillställning där lagen hade svårt att luckra upp varandra. Och när lägena väl dök upp så stod, för det mesta, två av ligans bästa målvakter i Jacob Johansson och Daniel Marmenlind i vägen. 4–4 i skott i den första perioden säger det mesta.

Sätter laget i en dålig sits
Västervik kom upp till Timrå med tre backpar och fyra kedjor. Tidigt i den första perioden tvingades backen Oscar Drugge utgå, ett tungt tapp för gästerna som ändå stod upp bra mot serieledarna och när man fick ett powerplay 13 minuter in i andra perioden med underläge 0–1 vädrade man luft. Att då gå in och dra på sig ett matchstraff för en onödig huvudtackling, i offensiv zon dessutom, som Oscar Pettersson gjorde är inte okej någonstans. Nu klarade man sig visserligen genom hela det efterföljande numerära underläge, men man måste ha mer kyla i det läget.

Man är obehagliga för många lag
Västervik har pressat Björklöven i fyra matcher denna säsong och i kväll lät man inte Timrå, som visserligen hade flest skott och mest puckinnehav, komma till särskilt mycket och man fick inte upp den fart hemmalaget så gärna vill ha. Västervik har hittat ett spelsystem som visat sig vara svårforcerat den dag man kommer ut till 100 procent och ett spelsystem som kan störa de allra bästa lagen i ligan. Idag hade man däremot inte marginalerna på sin sida. Marcus Davidsson prickade ribban vid 0–0 och Timrås 2–0-mål tog vägen via båda stolparna och in.

En matchvinnarmålvakt
Jacob Johansson var visat sig vara den matchvinnarmålvakt Timrå letade efter inför säsongen när Victor Brattström skulle ersättas. Han har ofta ett otacksamt jobb där Timrå i många matcher är det dominerande laget och han får lite puckar att jobba med. Två perioder in i matchen mot Västervik hade Johansson fått sex skott på sig. När gästerna i den tredje perioden kom ut och forcerade för en kvittering kom Johansson upp stort ett antal gånger för att hålla målet borta från påhälsning.

Timrå IK–Västerviks IK 3–0 (0–0, 1–0, 2–0)
Mål, TIK: Sebastian Hartmann, Albin Lundin, Erik Walli Walterholm