Tommy Boustedt klar för nytt toppjobb inom hockeyn – byter land


11 januari 2021

Svenska ishockeyförbundets tidigare generalsekreterare Tommy Boustedt har hittat ett nytt toppjobb.

Nu blir han Senior Advisor utomlands.


Annons

Efter en turbulent tid internt på Svenska ishockeyförbundet lämnade Tommy Boustedt jobbet som generalsekreterare under hösten 2020.


Boustedt har under sina nästan 20 år gjort mycket för att lyfta svensk hockey på olika nivåer till en av de ledande nationerna i världen.


Nu har Danmark kommit med ett erbjudande till Boustedt och det har han nappat på. Han ska bli rådgivare.


– Vi har fått en unik möjlighet att knyta till oss en av ishockeyvärldens starkaste kompetenser i vår sportsliga set up. Det betyder att vi med Tommy Boustedts kapacitet kan vidareutveckla ett redan bra landslagsarbete och samtidigt ge våra klubbar en extra resurs att dra nytta av, säger Ulrik Larsen, direktören för Danmarks ishockeyförbundet, till sitt förbunds hemsida .


Byter landslag. Tommy Boustedt har lämnat Svenska ishockeyförbundet och ska börja jobba för det danska. Foto: Bildbyrån.


– Tommys primära arbetsuppgift är att förfina den röda tråden för de danska landslagen på både dam- och herrsidan. Samarbetet ska stärka kvaliteten på vår spelarutbildning och säkra en symbios i vårt landslagsarbete mellan ungdoms- och seniorishockeyn. Därmed förbättras sannolikheten så att vi kontinuerligt kan skapa danska ishockeyspelare som kan nå den internationella eliten.


LÄS MERTommy Boustedt slutar på förbundet


Enligt det danska förbundet ska Boustedt som Senior Advisor samarbeta med dess sportavdelning och landslagstränarna. Han har redan påbörjat ett arbete med att jobba fram en röd tråd som ska vara klar till nästa säsong. Resultatet ska presenteras både i text och med en video.


– Alla danska landslagsspelare och tränare ska vara medvetna om hur en danska landslagsspelare ska utbildas både på och utanför banan. Det handlar med andra ord om att implementera en samlad riktning för hur vi spelar och hur vi arbetar med fysisk träning, säger Boustedt till Danmarks ishockeyförbunds hemsida.


Även frågor om inställning och kost får en bärande betydelse.


På grund av pandemin jobbar Tommy Boustedt inledningsvis på distans, men när läget blir bättre ska han kunna arbeta mer frekvent på plats i Danmark.


***


Bra artikel? Värd en kaffe & mazarin – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Annons

Annons


Annons

Annons

Annons