HockeyNews
PLUS

Tommy Boustedt slutar på förbundet

(13677) Tommy Boustedt
Bildbyrån

Publicerad: 22 april 2020

FacebookXWhatsApp

Svenska ishockeyförbundets generalsekreterare Tommy Boustedt kommer att sluta på sin tjänst. Efter den senaste tidens turbulens kring förbundet meddelar man i ett pressmeddelande att Boustedt kommer lämna sin post i höst.

Tommy Boustedt kommer sitta kvar tills en ny generalsekreterare finns på plats, dock som längst till oktober 2020, skriver Svenska ishockeyförbundet i ett pressmeddelande.

Förbundet har varit i blåsväder den senaste tiden sedan det kom fram att det finns en polisanmälan mot en före detta anställd på förbundet för sexuellt ofredande. Kort därefter fick, efter 24 års tjänst, informationsansvarige Anders Feltenmark lämna sin roll på grund av arbetsbrist, enligt förbundet.

På onsdagsmorgonen, strax efter förbundets besked att Boustedt avgår, rapporterade SVT Sport att polisutredningen mot den före detta anställda på förbundet har lämnats över till åklagare, som ska fatta beslut om eventuellt åtal.

- Det senaste året har varit en knölig tid för både förbundskansliet, och så klart även för mig personligen. Därför har det, efter en tids samtal tillsammans med styrelsen, vuxit fram att detta är vägen framåt för både mig och för förbundet. 19 år på hockeyförbundet är lång tid och nu är det dags för någonting nytt. Jag har haft många fina år på förbundet, och dessutom haft förmånen att arbeta nära och tillsammans med många kunniga ishockeymänniskor, säger Tommy Boustedt generalsekreterare på Svenska Ishockeyförbundet.

Även förbundets ordförande Anders Larsson uttalar sig i pressmeddelandet.

- Den senaste tidens uppmärksamhet kring vårt kansli har tagit fokus från de många positiva saker vi har framför oss de närmaste åren. Nu kommer vi omgående att inleda arbetet med att rekrytera en ny generalsekreterare som kan ta över när Tommy lämnar i höst, säger Anders Larsson styrelseordförande i Svenska Ishockeyförbundet.




Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)