HockeyNews
PLUS

Han ska hjälpa Ersson att ta ytterligare kliv: ”Skapa lite trygghet för honom”

(16526) Andreasson
Bildbyrån/John Falck/HockeyNews.se

Publicerad: 27 november 2020

FacebookXWhatsApp

STOCKHOLM. I tisdags kom beskedet att Brynäs förstärker tränarstaben med målvaktstränaren Michael Andreasson.
61-åringen känner Samuel Ersson sedan tidigare och plockas in för hjälpa honom att nå ytterligare nivåer i sitt spel. 

– Han är inte en sämre målvakt nu än vad han var för en månad sedan, utan det är mest i huvudet det sitter, säger Andreasson till HockeyNews.se.

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey


Under tisdagen kom beskedet att Brynäs flyttar på sin målvaktstränare Robin Danielsson och tar in den erkänt skicklige Michael Andreasson istället. 61-åringen har en lång karriär bakom sig med jobb i bland annat Lugano, Frölunda, Almtuna och Örebro.


Andreasson fanns på plats på Hovet för att se sitt nya lag under tisdagen mot Djurgården och kommer nu in för att höja målvaktsspelet ytterligare. 


– Det har varit lite samtal fram och tillbaka, så kom jag fram till att jag kunde hjälpa till lite eftersom jag känner Peter (Andersson) och (Michael) Sundlöv. Sen är det ju nära hem också, säger han när HockeyNews.se träffade honom på Hovet under tisdagen.  


På onsdagen drog han i gång arbetet med Samuel Ersson och parterna känner varandra sedan tidigare, efter att ha jobbat ihop på målvaktscampen ”Goalie Mania”.


Andreasson ser redan nu förbättringsområden i Erssons spel. 


– Det är mest att fylla på verktygslådan för honom och se att han kan göra mer, att han har mycket saker i sin verktygslåda att arbeta med. Sen är han ung och har fått dra ett tungt lass här nu, men han är inte en sämre målvakt nu än vad han var för en månad sedan, utan det är mest i huvudet det sitter. Blir det då några mål som ramlar in blir man lätt osäker. 


Vad ska du göra med Samuel?


– Jag ska skapa lite trygghet för honom och han ska få prata och berätta för mig vad han vill göra. Det är det viktigaste. Jag ska inte berätta vad han ska göra, men jag ska få ut vad han känner. 


Samuel Ersson ser fram emot samarbetet med den nye målvaktstränaren. Foto: Bildbyrån

Huvudpersonen själv ser fram emot att utveckla sitt spel ihop med Andreasson. 


– Det är lite smågrejer, detaljer i spelet vi ska jobba på.  I stora drag vet jag hur jag ska spela och jag är nöjd med mitt spel, men vi kommer jobba tillsammans och gnugga på småsaker som gör att jag kan spela bättre. 


– Det ska bli grymt kul att få jobba med "Micce". Jag känner honom sedan i somras och det ska bli grymt kul att få jobba med en sån grym kille, säger Ersson.  

•••

SE OCKSÅ: HockeyNews.se träffar Ersson i samband med Goalie Mania

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!