Leksands oro för coronasmittan: "Extremt försiktiga med minsta lilla"


24 oktober

Linköping, Djurgården och Skellefteå har fått in coronasmitta i laget nu under den pågående SHL-säsongen.

Leksand gör allt för att inte drabbas.

– Man försöker hela tiden upptäcka om någon har lindriga symptom för då håller man sig hemma. De otäcka är de som är symptomfria, säger Leksands general manager Thomas Johansson till HockeyNews.se.


Annons

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


Leksands SHL-lag har under hösten klarat att hålla coronasmittan borta från verksamheten. SHL-konkurrenterna Linköping, Djurgården och Skellefteå har inte haft samma tur.


Leksand som förening har tidigare under året drabbats.


– Vi fick in det hos våra juniorer och även fast vi stängde ner så ploppade fallen upp successivt. Men förhoppningsvis är det så nu att man bara kan isolera dem lite snyggt så att det inte sprider sig till övriga. Förhoppningsvis kommer det att lägga sig om ett tag, men det är aldrig roligt när det händer, säger Leksands general manager Thomas Johansson.


Även han själv som klubbledare, och som vistas nära spelarna i klubben, behöver hålla sig alert för att undvika smittan.


– Jag var och testade mig i söndags, för när jag pratade så lät jag lite täppt. Och då har vi sagt att minsta lilla så är det ett test. Sedan får du inte återgå i verksamheten förrän du har fått ett svar, säger Johansson vars provsvar var negativt.


LÄS MERTvå spelare coronasmittade i Skellefteå – ställer inte in lördagens match


Han poängterar:


– Spelarna är extremt försiktiga med minsta lilla. Sedan kanske minsta lilla är olika från person till person, men vi försöker i alla fall att vara sjukt noggranna. Inte så att vi skickar alla spelarna på test två tre gånger i veckan, det gör vi inte. Man försöker hela tiden upptäcka om någon har lindriga symptom för då håller man sig hemma. De otäcka är de som är symptomfria, säger Johansson.


Skellefteås två spelare har ”diskreta symptom” av covid-19. Hälften av spelarna i laget har redan haft smittan och har utvecklat antikroppar.


– Om jag tittar på oss i Leksand så är jag inte så orolig för att de ska smittas i vår miljö, när de är här, då är jag mer orolig för när de går på Ica eller åker till Ikea i Borlänge eller vad fasen man nu gör. Då är jag lite mer orolig att de ska smittas, när de ger sig ut i samhället, säger Thomas Johansson.


Leksand siktar på att studsa tillbaka mot Färjestad efter sin 5–2-förlust i Luleå i torsdags. Foto: Bildbyrån.


– Jag tycker att vi har rätt bra koll på avstånd och hygien och alla såna delar. Jag är inte så orolig för att det är vi som är roten till om det kommer in i vårt lag utan det kommer i så fall någon annanstans ifrån.


LÄS MERLuleåchefen hoppas att Karjalaturneringen ställs in: "Känns så där"


Leksand saknade på torsdagen mot Luleå poängkungen Marek Hrivik, som mådde illa. Backen Johan Fransson, som har saknats hela SHL-hösten, och forwarden Mattias Ritola, var inte med, men Fransson närmar sig comeback och ska försöka att spela mot Färjestad på lördagen.


Leksands general manager Thomas Johansson är till stora delar nöjd med sitt lags start på säsongen med elva poäng på tio matcher.


– Det finns hopp om livet. Det var andra perioden mot Djurgården där vi var totalt klappkassa. I övrigt tycker jag att vi har spelat en bra hockey. Utmaningen är att få det i tre gånger 20 minuter hela tiden. Men vi är förhoppningsvis på väg dit.


Leksand vände den där matchen mot Djurgården och gick från 0–2 till en 3–2-vinst på övertid.


Nu väntar Färjestad som har gjort 3–0 på Frölunda och 7–3 mot Örebro den senaste veckan.


– De har många skickliga spelare. Det har varit dels en skadeproblematik inledningsvis sedan är Färjestads utmaning försvarsmässigt. Kan man såra dem lite där så kan man vinna hockeymatcher. Men ger man dem för mycket lägen och powerplay, då är de jäkligt giftiga, säger Johansson som hellre pratar om sitt Leksand.


– Jag tycker att vi under en längre tid har tränat otroligt bra, det har känts bra. Jag tycker att vi har spelat bra långa stunder av matcherna. Vi hade vunnit två raka (3–2 på övertid mot både Rögle och Djurgården) innan vi åkte upp till Luleå så det är väl läge att studsa tillbaka igen.


***


Gillade du artikeln? Värd en kaffe – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.


Annons

Annons