HockeyNews
PLUS

Luleåchefen hoppas att Karjalaturneringen ställs in: "Känns så där"

(15945) Luleå/Erik Gustafsson
Simon Eliasson/Bildbyrån

Publicerad: 23 oktober 2020

FacebookXWhatsApp

Luleå är serieledare i SHL och en rad spelare är aktuella för landslagsspel för Sverige och Finland i Karjalaturneringen i november.

Men Luleås vice general manager Ulf Engman ser helst att turneringen blir inställd.

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


När Tre Kronor spelade sin senaste turnering före coronapandemin, vilket var Beijer Hockey Games i Stockholm i februari, var Luleåbackarna Nils Lundkvist och Jesper Sellgren (nu i Frölunda) uttagna.


På måndag presenterar Tre Kronors förbundskapten Johan Garpenlöv truppen till Karjalaturneringen i Helsingfors i november och nu leder Luleå SHL-tabellen och är det enda laget utan en nollpoängare i ligan.


Lagkaptenen Erik Gustafsson är den spelare som får mest istid i SHL, han toppar backarnas poängliga och är sugen på att spela i ett Tre Kronor som tros innehålla så gott som uteslutande spelare från SHL på grund av coronaläget i Europa.


Det finns flera aktuella Luleåspelare för Tre Kronor. Men Luleås assisterande general manager Ulf Engman, som själv har varit videocoach i Tre Kronor under flera år, är skeptisk till att Karjalaturneringen ska hållas under pågående pandemi.


– Personligen har jag väl en förhoppning att det kanske inte ska vara nån turnering just nu. Vi (SHL) har ett avtal (med Svenska ishockeyförbundet) och följer ju det. Killarna kommer nog att vilja åka och spela. Det blir säkert några stycken, säger Engman till HockeyNews.se.


Luleås Nils Lundkvist spelade i Tre Kronor i Beijer Hockey Games i februari. Foto: Bildbyrån.


– Men det känns lite så där just nu med vilket håll smittspridningen går och det har varit inställda matcher i SHL.


Förbundskapten Johan Garpenlöv har informerat klubbarnas sportchefer om att Karjalaturneringen spelas i en så kallad bubbla med extra säkerhet runt hälsan för att minimera smittorisken.


– Det har de skött jäkligt proffsigt måste jag säga. Han har varit på telefonmöte med oss sportchefer. Det är proffsigt ordnat och bubbla och så där, så nog tror jag att de ska kunna klara av det. Jag tycker att de har skött det bra från förbundet, säger Ulf Engman.


LÄS MERTre Kronor-ledningen planerar för ett VM helt utan NHL-spelare


För Luleå som lag blir inte resandet inrikes annorlunda under coronapandemin.


– Nej, det är samma. Vi hade gärna åkt charter till alla matcher, men det finns inte en chans ekonomiskt att kunna göra det. Det blir egentligen inte annorlunda.


Upplever du någon oro?


– Nej, det är inte så oroligt för oss själva, det tycker jag inte. Vi kan inte sluta arbeta. Men det är klart, hela situationen med pandemin är olustig och otrevlig, säger Luleås assisterande general manager Ulf Engman.


– Det gäller att vara noga. Bland alla lag känns det bra och spelare vilar bara de är lite krassliga. Det tycker jag är heder till alla. Annars skulle det lätt vara att någon spelar som har lite ont i halsen. Vanliga år gör man det, men nu tycker jag att det är fler spelare borta på grund av sjukdomar än vanligt.


***


Intressant? Värd en kokt med bröd – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)