HockeyNews
PLUS

Två spelare coronasmittade i Skellefteå – ställer inte in lördagens match

(15946) Skellefteå AIK
Bildbyrån

Publicerad: 23 oktober 2020

FacebookXWhatsApp

Två spelare i Skellefteå AIK:s trupp har testat positivt för covid-19.

– Det är tråkigt att det är några som har blivit smittade, men det är bara två stycken, och där är vi, säger Skellefteåtränaren Andreas Falk till HockeyNews.se.

SHL presenteras av:
BAUHAUS bygger svensk ishockey 

Skellefteås match mot Djurgården skulle ha spelats i går, torsdag, men sköts upp på grund av att fem spelare i Djurgården hade testat positivt för covid-19. Dessförinnan hade Linköping skjutit upp två matcher denna vecka på grund av samma orsak, ett lag som Skellefteå mötte i slutet av förra veckan.

Nu är det Skellefteå som meddelar att viruset påträffats i deras spelartrupp.

– Vi fick order av läkarna när vi hade mött Linköping i lördags. Alla spelare och alla ledare och egentligen alla runt omkring, medieansvariga, var tvungna att testa sig. Jag tror att det är tredje gången som jag testar mig. Det har blivit mer en vana, säger Skellefteåcoachen Andreas Falk till HockeyNews.se.


Under fredagen gick klubben ut och berättade att två spelare smittats av viruset.


– Det är oturligt. Det är tråkigt. Klubben har en dialog med SHL och även Rögle har det. Det är tråkigt att det är några som har blivit smittade, men det är bara två stycken, och där är vi, säger Falk.


Lördagens match mot Rögle kommer däremot att genomföras som planerat.

– Det var full träning idag förutom de två, så vi laddar för match. Vi är inne i ett bra stäm och har bra go i laget och bra intensitet. Vi har samlat på oss poäng fast vi inte har spelat bra sett över 60 minuter, men vi har alltid kommit tillbaka när vi har startat lite sämre, säger Andreas Falk.


***

Bra artikel?! Värd en kaffe & mazarin – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)