HockeyNews
PLUS

Misstänkt covid-19 hos succélaget – match ställs in i väntan på provsvar

(13106) Halmstad
Andreas Sandström/Bildbyrån

Publicerad: 20 oktober 2020

FacebookXWhatsApp

Onsdagens möte mellan Halmstad och Nybro har skjutits fram till december efter att en misstänkt smitta brutit ut i Hammers-truppen. Nu inväntar klubben provsvar. I värsta fall kan fler matcher framöver vara i fara.
– Det insjuknade sju stycken i söndags och måndags, säger tränaren Fredrik Johansson till HockeyNews.se.

Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan 

De senaste dagarna har spelare efter spelare i fjolårets succélag Halmstad Hammers börjat insjukna i vad som är misstänkt covid-19. Därför skjuts nu onsdagsmatchen mot Nybro på framtiden medan spelarna inväntar provsvar.

– Det sjuknade in sju stycken i söndags och måndags, sen har jag haft en diskussion med förbund, Hockeyettan och Nybro och varnade lite grann. Alla har testat sig, men vi har inte fått svaren på alla och det är det som är oroväckande, förklarar tränaren Fredrik Johansson.

– Nu får vi se, vi kommer få ex antal svar under morgondagen. Det är för våra motståndares skull, skulle det vara så att de kommer hit och det skulle vara någon här då ska ju de vända eller så kanske de drar med sig skiten ner till Nybro och så har vi ett till lag, vi måste ha lite ansvar tycker jag.

Närkontakt med smittan
Att det skulle kunna röra sig om covid-19 är inte särskilt långsökt med tanke på att smittan redan florerat i hemmaarenan.

– Det har varit i våra korridorer, Ravens division 3-laget, de har fyra fall och de fick det i lördags. De har stängt ner sitt. Vi möts och vi träffas ju liksom och sen plötsligt började vi insjukna, så vi vill ta det säkra före det osäkra och vi hoppades att vi skulle ha fått några svar idag. Vi fick ett svar alldeles nyss och det var negativt, men det är fem eller sex till som ska få svar, förklarar Johansson.

Hur det blir med matchen mot Hanhals på fredag är ännu högst oklart, men Halmstad har ställt in all träning under onsdagen i väntan på en klarare bild av situationen.

– Matchen på fredag har vi inte gjort något åt utan är det så att vi inte har någon covid då får vi spela på fredag så är det ju bara. Skulle vi få några positiva svar då får vi ta en ny diskussion. Vi har pratat med vår läkare med och han sa att jag tycker inte att vi ska spela förrän vi har fått svaren.

– Vi kommer inte träna någonting imorgon alls utan vi vilar och ser vad resultaten blir av det här.

I värsta fall kan det bli en karantän-situation av det hela...
– Ja, det kan det ju bli. Det kan bli fyra matcher i alla fall som vi måste skjuta upp, minst. Vi får se imorgon när vi får lite provsvar.

Fler artiklar om hockeyettan hittar ni här 

***

Gillade du artikeln? Värd en 50/50 lott - för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)