HockeyNews
PLUS

Djurgårdens backförstärkning redan på ingång – då flygs han in

(15695) Djurgården/Joakim Eriksson
Bildbyrån/Mattias Ek/HockeyNews.se
ANNONS

Publicerad: 6 oktober 2020

FacebookXWhatsApp

STOCKHOLM. Om pappersarbetet löser sig kan Djurgården ha en backförstärkning på plats – den här veckan.

Sportchefen Joakim Eriksson berättar för HockeyNews.se om ansträngningarna för att få Washington-lånet Bobby Nardella spelklar.

ANNONS

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


ANNONS

Djurgården räknar inte med att få behålla backen Tobias Björnfot i mer än ett par veckor till. I november ska han tillbaka till NHL-klubben Los Angeles Kings, som i nuläget lånar ut den 19-årige backen till Djurgården.


Under tiden har Djurgården gjort klart med en ersättare i AHL-backen Bobby Nardella, som kommer att lånas ut till Stockholmsklubben under hela 2020/2021.

ANNONS


För Djurgården kostar affären ingenting eftersom en finansiär utifrån har täckt den kostnaden.


ANNONS

– Det var en person, ska jag väl förtydliga, som ställde upp, säger Djurgårdens sportchef Joakim Eriksson till HockeyNews.se.


Den 24-årige amerikanen, som gjorde 31 poäng (4 mål, 27 assist) på 41 matcher för AHL-laget Hershey förra säsongen hade bara Christian Djoos framför sig bland backarna i poängligan.

ANNONS


– Med tanke på den kvalitet som spelaren har så erbjöd han sig att spela den här säsongen med Djurgården för avsevärt lägre än vad en normal prissättning kanske skulle ha varit, säger Eriksson.


ANNONS


Djurgården har sedan en tid tillbaka jobbat för att kunna få in Bobby Nardella i laget så fort som möjligt. Redan den här veckan kan han vara på plats i Stockholm.


– Vi väntar på att hans arbetstillstånd ska bli färdigt och när hans arbetstillstånd är färdigt så flyger vi över honom till Sverige. Förhoppningsvis kan han flyga iväg på torsdag och landa på fredag, men det beror som sagt på proceduren hos Migrationsverket, säger Joakim Eriksson.


Om han landar i Sverige då ni hoppas när gör han då sin första match i Djurgården?


– Han kommer i alla fall vara registrerad och klar till lördagens match (mot Oskarshamn på Hovet). Sedan huruvida om han spelar på lördag om han landar på fredag, det får egentligen vara ett beslut som ligger på tränarnivå och inte hos mig. Det beror på hur jetlaggad han är, hur mycket han har varit på is, hur förberedd han är för uppgiften, hur mycket skador vi har. Det blir ett beslut som görs på fredag eftermiddag eller lördag förmiddag.


LÄS MERSå gick det till när DIF-spelarna sänkte sina löner: "Alla stod bakom"


Joakim Eriksson jämför Bobby Nardella med Olle Alsings sätt att spela hockey. Alsing har varit en toppback i Djurgården under de senaste två åren i SHL, men ska i höst försöka slå sig in i Ottawa.


Nardella kan bli en bra ersättare.


– Han är väldigt rörlig, spelskicklig, duktig på point i powerplay. Följsam, noggrann i sina beslut. Vad gäller de offensiva egenskaperna så håller han hög nivå och kvalitet. Sedan är han ganska liten (175 centimeter), vilket gör att han kanske behöver jobba och träna på den fysiska delen, att få stopp i spelet i egen zon. Han är väldigt positionssäker och rörlig och kan ligga blad mot blad, vilket är mer vanligt i modern hockey, men det är klart ibland behöver du kunna smälla upp en forward i sargen och få stopp i spelet. Det är väl där vi kan hjälpa honom i sin utveckling, gentemot att han ska försöka göra samma sak i NHL om ett år, säger Eriksson.


Djurgården tappade både backen Tobias Ekberg (skott på örat) och Linus Andersson (skada på överkroppen) i matchen mot Malmö förra torsdagen och de missade matchen mot Rögle.


– Det har gått relativt bra för båda två. Det är inga skador som vi förväntar oss ska göra att det blir borta en längre period. Det finns en osäkerhet för medverkan den här veckan. Det är lite för tidigt än. Vi får se torsdag och lördag hur gott läkkött de har och var de befinner sig. Det finns ett frågetecken för de två matcherna. Det kan bli så att nån eller båda spelar och det kan bli så att ingen spelar nån av dem, säger Joakim Eriksson.


***


Bra artikel? Värd en kaffe & mazarin – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln