Ovanligt jämnt Medelpad siktar på avancemang: "Olika kvalitéer"


25 september

Medelpad är inte det största distriktet i hockey–Sverige.
Förra året slutade laget på en fjärde plats i sin grupp men i år siktar de på avancemang.
– Vi har ett väldigt jämnt lag vilket är lite ovanligt, säger tränaren Andreas Nordlund till HockeyNews.se. 


Annons

Timrå IK är den stora föreningen i distriktet och det är också därifrån flest spelare kommer i årets Medelpad-lag. Däremot är truppen jämnare än vanligt enligt tränaren Andreas Nordlund.

– Vi har ett väldigt jämnt lag om man ser på det över fyra femmor. Det är inte så ofta det händer i Medelpad i och med att det är så litet. Vi har även tre bra målvakter som alla tävlar, säger han.

Filosofin har varit att de inte kan ta ut fyra förstafemmor, men att laget har blivit så pass jämnt kom naturligt. I den så kallade fjärdekedjan finns det lite mer fysik enligt Nordlund, men även skicklighet.

– Det är ju så att vi har lite olika kvalitéer. Vi kommer inte vara rädda att sätta in dem som spelar i fjärde högre upp om det är så. De har också presterat väldigt bra, säger han till HockeyNews.

LÄS MER: Ont om toppar i Norrbotten: "Vår styrka är att vara ett lag" 

Däremot så finns det några spelare som sticker ut lite extra, även i årets trupp.

– Linus Carlsson (back) har många fina kvalitéer. Han har en väldigt fin skridskoåkning och är spelskicklig. Även Hugo Bergendal (forward) har många bra kvalitéer och de båda var med och spelade med äldre och U16-SM förra säsongen. Felix Johansson (forward) är en annan kille som har otroligt bra fart. Han spelar nere i Mora nu faktiskt, men var med och spelade a-lagshockey i division två förra säsongen, säger Andreas Nordlund.

Är det de spelarna ni kommer luta er lite extra mot?

– Vi kommer gå mycket på dagsform. Det spelar ingen roll vad du heter, presterar du så kommer du spela. Vi kommer inte favorisera någon oavsett om de ligger lite längre fram eller har spelat lite högre upp. Presterar man inte så är vi inte rädda för att plocka bort någon.

LÄS MER: Västerbottens friplats i slutspelet en fördel: "Fokusera på vårt spel" 

För en knapp vecka sedan så deltog Medelpad i Norrcupen, där de mötte lagen som de kommer stöta på i sin grupp i TV-pucken. Turneringen var ett gott tecken för laget, menar Nordlund.

– Vi känner att vi mäktar med de allihopa. Det känns tryggt att vi är där vi är och inte på någon annan nivå. Sen kommer det bli en jämn grupp och den som vågar vinna mest kommer nog göra det också, säger han till HockeyNews.

– Vi vill gå vidare, det hoppas jag att alla vill, hehe.

Medelpad spelar sitt kvalspel i Östersund den 2 till 4 oktober. Spelschemat hittar du här. 

Truppen:

Målvakter: Brian Hälleberg (Timrå IK), Martin Rönngren (Njurunda SK), Arvid Rindberg (Timrå IK)

Backar: Lucas Falk (Njurunda SK), Oscar Haga (IF Sundsvall Hockey), Joel Karlsson (Mora IK), Oscar Nordin (Timrå IK), Linus Carlsson (Timrå IK), Erik Lundin (Ånge IK), Ville Meskanen (Timrå IK), Hugo Näslund (Ånge IK),

Forwards: Hugo Bergendal (Timrå IK), William Lindgren (Timrå IK), Felix Johansson (Mora IK), Anton Stenström (IF Sundsvall Hockey), Erik Wallsten (Timrå IK), Hugo Bergman (Timrå IK), Sakarias Olsson (Timrå IK), Nils Tunbratt (Timrå IK), Daniel Åstrand (Njurunda SK), Joel Sjödin (Timrå IK), Lukas Kax (Timrå IK), Simon Eriksson (Timrå IK)

***


Riktigt bra? Värd en hamburgare – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.


Annons

Annons