HockeyNews
PLUS

Västerbottens friplats i slutspelet en fördel: "Fokusera på vårt spel"

(4786) Västerbotten
Josefine Loftenius/Bildbyrån

Publicerad: 24 september 2020

FacebookXWhatsApp

Västerbotten missade slutspel förra året, efter att ha kommit trea i sin grupp bakom Dalarna och Gästrikland.
I år finns det ingen risk att det händer, då de är automatiskt kvalificerade genom sitt värdskap.
– Det kan bidra till ett annat lugn för grabbarna, säger tränaren Magnus Johansson till HockeyNews.se. 

För Västerbottens del går kvalspelet av stapeln i Östersund 2-4 oktober. Däremot så kommer slutspelet hållas i Umeå, vilket gör att laget har en friplats dit. En fördel, enligt Magnus Johansson.

– Det ger bättre förutsättningar till grabbarna som kan ha ett annat lugn. Vi kan också känna ett lugn i vårt spel och fokusera på våra delar, säger han till HockeyNews.se.

I och med att allt fick tajtas ihop på grund av pandemin så har Västerbotten inte riktigt kunna gå igenom alla delar i spelet så omfattande som de ville. Men i och med tryggheten med friplatsen, så kan kvalspelet vara en bra chans att få göra det.

– Våra förväntningar är egentligen att efter kvalspelet så ska det mesta av vårt spel sitta. Om vårt spel fungerar så kan vi inte göra så mycket mer, säger Magnus Johansson.

Däremot så kommer det inte bli tal om någon slapphet från Västerbottningarna.

– Vi ska ändå spela för att vinna, säger tränaren.

LÄS MER: Ont om toppar i Norrbotten: "Vår styrka är att vara ett lag" 

Västerbotten kliver in i turneringen med ett spelskickligt lag som spelar med hög fart. De har även bra målvakter och en bra offensiv spets med bland andra forwardsduon Zeb Forsjäll och Oskar Vuollet. De båda spelar i Skellefteås J18-lag och var med i förra årets upplaga av TV–pucken. Men Magnus Johansson trycker på att det är laget som ska göra det.

– Vi har många bra spelare och vi är ett lag. Vi har mest spelare från Skellefteå och Björklöven och efter en turnering som vi spelade här i helgen så känner jag att vi har blivit mer av ett lag. Grabbarna känner ju inte varandra så bra sen innan och på grund av läget så har vi bara kunnat ha en träning tillsammans innan turneringen, säger han till HockeyNews.se. 

Truppen: 
Målvakter: Melker Thelin (IF Björklöven), Wilhelm Palmgren Viksten (IF Björklöven), Theo Hammarstedt (Tegs SK).
Backar: Sigge Jonsson (Skellefteå AIK), Axel Sandin-Pellika (Skellefteå AIK), Wilmer Lindfors (Skellefteå AIK), Filip Ekström (IF Björklöven), Melker Näslund (Skellefteå AIK), Axel Löfgren (IF Björklöven), Rasmus Bergqvist (IF Björklöven).
Forwards: Tim Furtenback (Skellefteå AIK), Noel Hamreby (Skellefteå AIK), Oskar Vuollet (Skellefteå AIK), Ludvig Granholm (IF Björklöven), John Konradsson (IF Björklöven), Simon Strehlenert (IF Björklöven), Evin Andersson (IF Björklöven), Liam Lindström (IF Björklöven), Anton Lundström (Skellefteå AIK), Tim Johansson (Skellefteå AIK), Zeb Forsfjäll (Skellefteå AIK), Melker Lovenlund (Skellefteå AIK), Alfons Ekblad (Skellefteå AIK). 

Västerbottens spelschema hittar du 
här.

***

Okej artikel?! Värd en läsk – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)