HockeyNews
PLUS

Ont om toppar i Norrbotten: "Vår styrka är att vara ett lag"

(3850) Norrbotten, TV-pucken
Bildbyrån

Publicerad: 23 september 2020

FacebookXWhatsApp

I förra årets upplaga av TV-pucken tog sig Norrbotten till slutspel men inte mycket längre än så.
Laget slutade på en åttondeplats efter förlust mot Ångermanland i placeringsmatchen.
Årets mål är att placera sig topp två i gruppen – och det ska de göra som ett lag.

Det var länge oklart om det skulle bli en TV-puck i år med tanke på den pandemi som råder. Men ett positivt besked för alla inblandade kom till slut och den 2 oktober drar kvalspelet igång.

I grupp A, som spelar i Östersund, återfinns bland annat Norrbotten som förra året tog sig till slutspel. Och det är målet i år igen.

– Utgångsläget inför kvalet är att vi ska vara bland de två bästa och försöka ta oss vidare, säger huvudtränaren Bert-Olav Karlsson till HockeyNews.se. 

Norrbottens lag ser lite annorlunda ut i år jämfört med tidigare. I truppen finns inte riktigt de där topparna, utan styrkan är enligt Karlsson att de är ett lag.

– Vi har ett väldigt jämnt lag. Det finns både gott och ont med toppar, men vår styrka är att vara ett lag, säger han.

Det är inte bara truppen som ser lite annorlunda ut utan även förberedelserna har varit knapphändiga. På grund av coronapandemin har laget endast kunna ha två sammankomster. Men i en turnering i helgen så fick Norrbottningarna chansen att spela matcher tillsammans, vilket var viktigt.

LÄS MER: Västerbottens friplats i slutspelet en fördel: "Fokusera på vårt spel" 

I gruppen så spelar också Västerbotten, som tränaren tror kommer vara det tuffaste motståndet under kvalet.

– De har några riktigt bra spelare. Men återigen, vi har pratat mycket om att vara ett lag och det kommer vi fortsätta göra. Vi ska fokusera på vårt och inte titta på vad motståndarna heter, säger Bert-Olav Karlsson till HockeyNews.se.

Truppen: 
Målvakter:
Liam Blomgren (Piteå HC), Mio Lidhammar (Sunderby SK), Malte Johansson (Luleå HF).
Backar: Elvin Sundberg (Luleå HF), Liam Nilsson (Luleå HF), Johan Rönnbäck (Luleå HF), Joel Eman (Bodens HF), Leo Högdahl (Piteå HC), Melker Efverström (Piteå HC), Jim Vikström (Kalix HC).
Forwards: Allan Lundström (Luleå HF), Gustav Lager (Luleå HF), Eddie Lindström (Piteå HC), David Granberg (Piteå HC), Vilmer Rova Östlund (Luleå HF), Ruslan Jamaldinov (Luleå HF), Melvin Hällström (Luleå HF), Lukas Lundberg (Luleå HF), William Larsson (Luleå HF), Arvid Häggström (Luleå HF), Albin Mämmi (Kiruna IF Ungdom), Jim Vikström (Kalix HC), Viktor Nyberg (Piteå HC), Hjalmar Mämmi (Kiruna IF Ungdom).

Spelschemat för Norrbotten hittar du 
här.

***


Gillade du artikeln? Värd en kaffe – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)