Skärmdump SVT

Publicerad: 3 november 2022

TV-puckens slutspel är inlett, där flickornas kvartsfinaler avgjordes under torsdagen.
Och det bjöds på rejäl dramatik när den fjärde och sista kvartsfinalen spelades.

Sju och en halv minut in i första perioden kunde Södermanland ta ledningen när Ebba Hesselvall höll sig framme och gjorde hela kvartsfinalspelets första mål. Men det kom inte att bli roligare än så för Södermanland i den här matchen.

Meja Engelin spikade nämligen därefter igen sin kasse och efter att Göteborg gjort kvitterat, i numerärt överläge, tre minuter efter Hesselvalls ledningsmål så påbörjades jakten på ett segermål. Och med drygt tre minuter kvar av andra perioden kom det också. Det när Annie Eenfeldt hittade rätt bakom Mai Robin, ett mål som blev matchens sista.

Göteborg–Södermanland 2–1 (1–1, 1–0)
Mål, GÖT:
Saga Josefsson, Annie Eenfeldt
Mål, SÖD: Ebba Hesselvall
Skott: 20–20 (8–11, 12–9)

***

Lika spännande var det inte i Stockholms match mot Värmland, där de förstnämnda satte tonen direkt från första perioden även om det dröjde drygt elva minuter innan Tindra Azzopardi kunde spräcka målnollan. Därifrån rullade det på för Stockholm som gick till pausvila med 2–0, en ledning man inte släppte.

Stella Sjöbergs tidiga 3–0-mål tog kol på eventuella vändningsdrömmar för Värmland och det rann sedan iväg till totalt 5–0 i Stockholms favör.

Stockholm–Värmland 5–0 (2–0, 3–0)
Mål, STO:
Stella Sjöberg 2, Tindra Azzopardi, Vilma Georgny, Vilda Nordh
Skott: 26–5 (14–3, 12–2)

***

Inte heller Dalarna hade några större problem med att avfärda sitt motstånd för att säkra sin semifinalplats där man tog död på allt vad spänning hette genom att köra över Medelpad/Ångermanland i den första perioden. Fyra mål framåt, där det första kom redan efter 43 sekunder, på 22 skott samtidigt som man bara släppte till ett skott mot egen bur talade om en ensidig affär.

Det slogs sedan av på takten i andra perioden när man bara såg till att spela hem matchen. Chloe Berndtsson fastställde slutresultatet till 5–0 med sju och en halv minut kvar att spela av matchen.

Dalarna–Medelpad/Ångermanland 5–0 (4–0, 1–0)
Mål, DAL: Tilde Sundnäs Grillfors 2, Alva Bodins, Ida Melin, Chloe Berndtsson
Skott: 31–4 (22–1, 9–3)

***

Den match under torsdagen som kom att bjuda på mest spänning var den sista, mellan värden Västerbotten och Småland. Efter ordinarie tid var det nämligen fortfarande mållöst, där de förstnämnda vann skotten i andra perioden med 11–3, vilket innebar att förlängning följde.

I förlängningen kom mycket att handla om Smålands back och lagkapten Meja Andersson. Dryga minuten in i förlängningen fick hon nämligen sätta sig på botbänken efter en crosschecking, en utvisning hennes lagkamrater klarade av utan att släppa in mål. En och en halv minut efter att Andersson kommit in på isen igen gjorde hon avtryck igen, denna gång genom att göra matchens första, och sista, mål när hon överlistade Maja Kronqvist för att skjuta Småland till semifinal med bara elva sekunder kvar av förlängningen.

Västerbotten–Småland 0–1 (0–0, 0–0, 0–1) efter förlängning
Mål, SMÅ: Meja Andersson
Skott: 24–15 (6–10, 11–3, 7–2)

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!