Publicerad: 4 november 2021

TV-puckens slutspel är igång.
Och det började med att pojkarnas kvartsfinaler.

Under torsdagen drog slutspelet i TV-pucken igång, där pojkarnas kvartsfinaler var startskottet på årets slutspel innan flickorna följer upp under fredagen.

Först ut var Västerbotten som ställdes mot Gästrikland, och det blev en klar seger för de förstnämnda.

Då Gästrikland var oförmögna att ta tillvara på de fyra powerplay man hade i matchen, varav tre i första perioden, kunde Västerbotten koppla greppet kring matchen och man vann till slut med 5–1.

– Skönt med vinst här i kvarten, så nu är det bara att ladda om inför semifinalen på lördag, säger Västerbottens Elias Hedlund i SVT:s sändning.

Västerbotten–Gästrikland 5–1 (2–1, 3–0)
Mål, VBT:
Elias Hedlund 3, Theo Landström, Gustav Öberg Andersson
Mål, GÄS: Elias Kedling
Skott: 28–20 (15–10, 13–10)

***

Kvartsfinal två blev inte heller den särskilt spännande.

Stockholm Syd såg nämligen till att göra processen kort med Göteborg då man kom ut ett par snäpp bättre än vad motståndet gjorde och kunde tidigare etablera tryck i offensiv zon och ledde också med 2–0 efter den första av två perioder.

En ledning man bevakade hela vägen in i mål och när Filip Holst-Persson gjorde 3–0 blott 45 sekunder in i andra så punkterades matchen fullständigt.

– Jag tycker att vi gör en riktigt bra match, vi kommer ut som ett lag och gör det vi pratat om i omklädningsrummet. Jag tycker att vi jobbar ned dem, säger Syds lagkapten Linus Eriksson till SVT.

Göteborg–Stockholm Syd 0–5 (0–2, 0–3)
Mål, SYD:
Viggo Nordlund, Linus Eriksson, Filip Holst-Persson, Joakim Engholm, Måns Dufva
Skott: 13–25 (7–13, 6–12)

***

Den tredje kvartsfinalen blev en nagelbitare.

Den första perioden var ett ställningskrig där Dalarna skulle få chansen att ledningen i powerplay. Istället var det Medelpad som gjorde mål i numerärt underläge och inte bara en gång utan de gick till en 2–0-ledning under det numerära underläge.

I den andra perioden pressade Dalarna på ordentligt men Medelpad stod pall väldigt länge. Det var först när mer än halva perioden gått som Dalarna fick in en reducering och då gick det undan. Mindre än tre minuter efter reduceringen ledde Dalarna matchen med 3–2.

Dalarna kunde sedan sätta 4–2 i tom bur när Medelpad tog ut målvakten. Dalarna möter nu segraren mellan Stockholm Nord och Västergötland i semfinal.

Dalarna–Medelpad 4–2 (0–2, 4–0)

Mål, Dalarna: Vidar Källberg, Kevin Sahlman, August Lissel, Viktor Skoglund

Mål, Medelpad: Anton Fahlgren, Hugo Engfors

Skott: 23–17 (7–9, 16–8)

***

I den fjärde kvartsfinalen var Västergötland på väg mot en stor skräll när de länge ledde mot Stockholm Nord.

I den första perioden tog Stockholm Nord planenligt ledningen tidigt men när de började dra på sig utvisningar fick Västergötland chansen.

Och chansen tog de. I sitt första powerplay kvitterade Västergötland. I sitt andra powerplay tog de dessutom ledningen.

I den andra perioden kom Stockholm Nord ut hårt och de lyckades få till en kvittering. Sedan var det en lång sträcka till slutsignalen för Västergötland där Stockholm Nord pressade på för ett segermål.

Matchen gick till förlängning där Stockholm Nord avgjorde och gick vidare till semifinal där de möter Dalarna.

–Vi är det bättre laget och äger mycket puck så det är skönt att vi lyckades vinna, säger Elliot Sigrell, Stockholm Nords lagkapten till SVT.

Stockholm Nord–Västergötland 3–2 (1–2, 1–0, 1–0)

Mål, Stockholm: Melvin Fernström, Wilson Björck, Elliot Sigrell

Mål, Västergötland: Melker Vallgren, Karl Sterner

Skott: 36–16 (13–9, 17–7, 6–0)