HockeyNews
PLUS

Tungt avbräck för Färjestad redan efter en SHL-match – Nygård skadad

(15479) Joakim Nygård/Färjestad
Fredrik Karlsson/Bildbyrån

Publicerad: 23 september 2020

Färjestad har fått ett tungt avbräck redan till säsongens andra SHL-match borta mot Växjö.

NHL-lånet Joakim Nygård skickas till Göteborg för att få en skada undersökt av en specialist.

– Han spelar därmed inte imorgon och så får vi se vad framtiden utvisar, säger Färjestads general manager Peter Jakobsson till HockeyNews.se.

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


Det blev en 4–2-förlust i toppmötet med Luleå i Norrbotten i lördags kväll för Färjestad och det var inte förrän vid underläge med 3–0, som Karlstadslaget började få igång sitt spel ordentligt.


Det var också första gången för säsongen som stjärnkedjan med Edmonton-lånet Joakim Nygård, landslagscentern Gustav Rydahl och måltjuven Michael Lindqvist kunde spela tillsammans eftersom Lindqvist varit borta på grund av en knäskada.


LÄS MERSnabbare än McDavid – nu ska Nygård dra upp Färjestads tempo i SHL


Av toppkedjans spelare var det bara Rydahl som producerade poäng då han hade en assist till Albert Johanssons 3–2-reducering i slutminuterna.


Färjestads toppkedja spricker redan inför den andra SHL-matchen borta mot Växjö eftersom Joakim Nygård har blivit skadad.


– Han är på undersökning och ska träffa en specialist i morgon i Göteborg och han spelar därmed inte imorgon och så får vi se vad framtiden utvisar. Det är ett finger som behöver ses över, säger Färjestads general manager Peter Jakobsson till HockeyNews.se.


När hände det?


– Det låter vi vara osagt.


Michael Lindqvist spelade för Färjestad i SHL-premiären efter att ha varit borta sedan den 26 december. Foto: Bildbyrån.


Färjestads sportsliga ledning var heller inte nöjd med stora delar av insatsen i SHL-premiären. Joakim Nygård hade fyra puckar på mål under sina drygt 14 minuter mot Luleå.


– Jag tycker att många av våra namnkunniga och icke namnkunniga forwards, eller egentligen alla våra spelare kan betydligt bättre än vad de visade under de första 40 minuterna mot Luleå. Så är det. Vi vill spela bättre hockey och komma ut på ett annat sätt och det är grabbarna mycket mycket väl medvetna om. Det är bara att göra slag i saken redan i morgon, säger Peter Jakobsson.


LÄS MERSpaningar från Luleå-Färjestad: Starka debuter och läcker prestation


Färjestad har kallat upp den Lejonet-fostrade forwarden Alexander Ternblad, 19, från J20-laget.


– Han har gjort det bra i juniorlaget, är ny från Malmö och tränade med oss idag. Det är skoj när de får komma upp och han gjorde en bra träning och imponerade lite idag på träningen, det var roligt att se, säger Jakobsson.


Men det blir av allt att döma LHC-värvningen Olle Lycksell som tar Joakim Nygårds plats i kedjan med Rydahl och Lindqvist.


– Det var Olle Lycksell som tränade på den positionen och som det ser ut är det han som kliver in där, säger Peter Jakobsson.


***


Intressant? Värd en kokt med bröd – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS