HockeyNews
PLUS

Rasmussen går i väntans tider: "Vet att det finns lag i SHL som hör av sig"

(15377) Dennis Rasmussen
Bildbyrån

Publicerad: 15 september 2020

FacebookXWhatsApp

KHL-säsongen är igång och på lördag startar SHL.

Dennis Rasmussen är en av toppspelarna på marknaden som fortfarande står utan kontrakt inför säsongen 20/21.

– Jag vet att det finns intresse och lag i SHL som hört av sig, säger han till HockeyNews.se.

Stanley Cup-slutspelet i Nordamerika går mot sitt slut samtidigt som säsongen 20/21 ligger runt hörnet i Europa.

Tar man en titt på spelarmarknaden just nu går fortfarande en lång rad högklassiga spelare runt och väntar på nya kontrakt – 30-årige Dennis Rasmussen är en av dom.

– Det gäller att hålla igång träningen och få tiden att gå, säger han till HockeyNews.se.

Rasmussen har kört individuell isträning i Stockholm och samtidigt pendlat till Västerås för att hålla igång lagträningen med VIK:s J20-lag.

– Jag har kört 2-3 pass i veckan med dom senaste fyra veckorna och förra veckan var jag nere i Växjö och körde med deras J20-lag också så det har varit väldigt bra, säger Rasmussen.

Rasmussen efter SM-guldet med Växjö. Foto: Bildbyrån

SHL-klubbarna vet att den NHL och VM-meriterade centern finns på marknaden och det är många klubbar som anmält sitt intresse.

– Jo, men jag vet att det finns intresse och det är lag som hör av sig, säger han.

Men precis som under hela sommaren ligger hans fokus just nu på att fortsätta karriären utomlands.

– Jag vill till Nordamerika igen eller om något bra dyker upp i Ryssland och det jag kan säga just nu är väl att det är en del grejer i rullning. Sen får vi se vad som händer. Målet är som sagt att spela utomlands men sedan utesluter jag ingenting, säger Rasmussen.

•••

5 spelare på marknaden utan kontrakt

Ryan Lasch, forward

Amerikanen har spenderat sina tre senaste säsonger i Frölunda efter att ha återvänt till klubben från Bern i Schweiz. En högklassig poängmaskin som skulle förstärka vilket lag som helst i Europa och höja kvalitén på SHL – om han blir kvar i Sverige.

Rhett Rakhshani, forward

Gjorde 25 poäng på 36 matcher i Frölunda förra säsongen och står precis som Lasch utan gällande avtal inför 20/21. Högerskytten har representerat HV71, Växjö, Linköping, Malmö och nu senast Frölunda under sina åtta år i Sverige.

David Ullström, forward

Säsongen i HV71 för tre år sedan gav honom en ny chans i Nordamerika men i fjol var han tillbaka i Europa och spelade både i Ryssland och Schweiz. Ullström är ”bara” 31 år gammal och har visat att det fortfarande finns mycket kvar i tanken.

Patrik Hersley, back

Den hårdskjutande backen har sex raka säsonger bakom sig i KHL och bör vara ett namn på marknaden som inte saknar alternativ. Inte minst under kommande veckorna när lag runt om i Europa drabbas av skador eller förändringar i sina uppställningar.

Maksim Matushkin, back

Tog vägen via Finland och slog sin in i KHL där 30-åringen spenderat sina två senaste säsonger. I fjol var han lagkamrat med Dennis Rasmussen i Magnitogorsk men just nu står han utan kontrakt. Senaste tre åren bör ha satt honom i en bra sits för att landa ett kontrakt i en bra liga i Europa.

•••

Gillade du artikeln? Värd en kaffe – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)