AnnonsUppgifter: Sköt upp Kristianstad i Hockeyallsvenskan – nu återvänder backen


1 augusti

För drygt ett år sedan blev han hela Kristianstads kvalhjälte när klubben tog klivet upp i Hockeyallsvenskan.
Nu återvänder backen William Pethrus till klubben efter en sejour i Karlskrona, vilket både Kristianstadsbladet och HockeyNews.se har uppgifter på.


Annons

HockeyAllsvenskan presenteras av:
UNIBET - ligans huvudpartner 

Spelskicklige backen William Pethrus hade ett gällande kontrakt med Karlskrona som gällde för spel i Hockeyallsvenskan säsongen 2020/2021. Men efter alla turer runt Karlskronas allsvenska licens där mesta talar för att klubben spelar i Hockeyettan framöver, så har Pethrus börjat kolla på andra alternativ. 

– Agenten håller på att kolla av marknaden. Min målsättning är att spela kvar i Hockeyallsvenskan. Jag tycker att jag gjorde en så pass bra säsong att det vore rätt att köra vidare i serien, sa William Pethrus i en intervju med HockeyNews.se för en tid sedan.

LÄS MER: Spelskicklige backen om framtiden: "Tuff sits man sätts i"

Nu pekar det mesta på att William Pethrus återvänder till Kristianstad. En klubb Pethrus representerade under stora delar av säsongen 2018/2019 och där backen faktiskt var spelaren som sköt upp Kristianstad i Hockeyallsvenskan efter en dramatisk kvalserieuppgörelse mot Almtuna våren 2019.

Kristianstad har hintat om att man ska komma med en överraskning gällande spelartruppen på måndag då laget går på is. Och tidigare under lördagseftermiddagen skrev Kristianstadsbladet om att de hade uppgifter på att William Pethrus är klubbens hemliga nyförvärv.

Även HockeyNews.se har uppgifter om att övergången är klar. Pethrus ska, enligt våra uppgifter, även ha varit med när Kristianstad körde fystester under lördagen.

23-årige William Pethrus hade en fin säsong i Karlskrona och stod för sju mål och tio assist på 52 matcher och var med de siffrorna näst bästa poängback i laget bakom Daniel Norbe.

Kristianstad har just nu sju backar på kontrakt, åtta när William Pethrus presenteras.

***

Bra artikel?! Värd en kaffe & mazarin – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Annons

Annons