AnnonsSpelskicklige KHK-backen om framtiden: "Tuff sits man sätts i"


14 juli
Efter gårdagens besked från appellationsnämnden där man gick på förbundets linje att degradera Karlskrona HK från Hockeyallsvenskan är de kontraktsbundna spelarna att fria att lämna klubben.
– Agenten håller på att kolla av marknaden. Min målsättning är att spela kvar i Hockeyallsvenskan, säger backen William Pethrus till HockeyNews.se.Annons

HockeyAllsvenskan presenteras av:
UNIBET - ligans huvudpartner

Karlskrona är nere för räkning och i princip allt talar för klubben spelar i Hockeyettan den kommande säsongen.

Efter att appelationsnämnden gett avslag på Karlskronas överklagan så är det sista lilla strimma av hopp för klubben att överklaga beslutet till Riksidrottsförbundet. 

Men det är inte ens säkert att klubben kommer att överklaga.

Det som i alla fall är klart är att klubben, efter gårdagens besked, släpper sina kontrakterade spelare. 

– De har rätt att lämna om de vill det. Kontrakten upphör av förklarliga skäl, sa sportchefen Patric Larsson till Blekingesport under gårdagen.

LÄS MER: Överklagan avslogs - Karlskrona degraderas från Hockeyallsvenskan 

Förutom tränaren Mats Lusth hade klubben nio kontrakterade spelare inför kommande säsong. En av dem var backen William Pethrus, som kom till klubben efter att ha skjutit upp Kristianstad i Hockeyallsvenskan för drygt ett år sedan.

22-årige Pethrus hade en stark säsong i Karlskrona och stod för 17 poäng (7+10). Pethrus skrev tidigt efter säsongen på ett nytt kontrakt med klubben.

Men just nu är han klubblös.

– Vi hade ett telefonmöte i går (läs måndag), vi spelare och ledningen i klubben där vi fick beskedet att det sket sig. Man har dragits mellan hopp och förtvivlan länge nu. Det har sett både ljust och sämre ut. Vi spelare som hade kontrakt tränade fram till midsommar med Miro (Zalar, fystränare i KHK), säger William Pethrus till HockeyNews.se.

Nu vet han inte vad som händer framöver. 

– Agenten håller på att kolla av marknaden. Min målsättning är att spela kvar i Hockeyallsvenskan. Jag tycker att jag gjorde en så pass bra säsong att det vore rätt att köra vidare i serien. Jag trivdes väldigt bra i Karlskrona, vi hade en riktigt bra tränare (Mats Lusth) och det var därför jag skrev på nytt kontrakt. Jag kände att jag inte hade någon anledning att flytta på mig. Jag fick en bra roll i ett allsvenskt lag, men så dök det här upp, suckar Pethrus och fortsätter:

– Det är ganska tajt inpå och det är en tuff sits man sätts i. Det är en stor besvikelse för alla. Men vi får se vad som dyker upp de närmaste dagarna, säger William Pethrus.

***

Här är KHK-spelarna som är fria att söka nya klubbar: 

Målvakt:
Marcus Hellgren.

Backar: William Pethrus, Lucas Frank, Ludvig Jardeskog. 

Forwards/centrar: Niklas Johansson, Filip Wiberg, Hampus Karlsson, Jesper Persson. Jonatan Harju. 

Källa: Elitprospects.com.

***

Gillade du artikeln? Värd en 50/50 lott - för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.


Annons

Annons