AnnonsUppgifter: Ratad Timråduo till toppklubb i Hockeyettan


1 augusti
De fick inte förnyat kontrakt av Timrå. 
Nu tar backen Filip Lander och centern Christoffer Jansson nya tag. 
Enligt våra uppgifter är duon klar för spel i Hudiksvall i Hockeyettan.

Annons

Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan

Varken Filip Lander eller Christoffer Jansson fick förnyat förtroende av SHL-satsande Timrå inför nästa säsong.

Nu har duon, enligt HockeyNews.se:s uppgifter gjort klart med nya klubbar. Båda hamnar i Hudiksvall i Hockeyettan. En toppklubb i sammanhanget som har varit framme i både kvalserien och playoff 3 de två senaste säsongerna. 

För Filip Lander blir det ingen ny bekantskap. 25-åringen spelade i klubben i två säsonger åren 2017-2019. Då var backen en nyckelspelare i Hudiksvall. 

LÄS MER: Lander får lämna Timrå: "Klart jag är besviken"

Den 22-årige centern kommer senast från en tung säsong i Timrå där Jansson, enligt honom själv, inte fick visa upp sina kvaliteter. 

– Jag ser mig själv som en offensiv center som både gör mål och assist, men även en som tar defensiven seriöst. Men jag tycker att jag har mina främsta styrkor framåt, men det blev mest spel i mittzon och i egen zon. Det var för mycket fokus på defensiven, säger Christoffer Jansson till HockeyNews.se.

Säsongen 18/19 var 22-årige Jansson utlånad från Timrå till Borlänge i Hockeyettan. Då blev det 41 poäng (14+27) på 35 matcher. 

Nu hoppas Hudiksvall på samma typ av leverans framöver.

Hudiksvall har meddelat att de kommer presentera flera pjäser som ska spela för klubben under lördagen. Både Lander och Jansson väntas bli presenterade av nya klubben framöver.

LÄS MER: Ratade Timråduon om framtiden: "Har så mycket mer hockey i mig" 

Hudiksvall bygger nytt inför nästa säsong. Etablerade spelare som Simon Löf (Almtuna) och Erik Flood (Kristianstad), Markus Kinisjärvi (Kovland), Magnus Åkerlund (slutar?) och Jonas Lindström (klubb ej klar) har lämnat klubben. 

Bland nyförvärven som hittills har presenterats hittar vi spelare som Marcus Linderborg (Nyköping), Sebastian Björnstad (do),  Anton Björkman (Lindlöven), och unga Skellefteåduon Linus Hedman och Hannes Lindström.

***

Intressant?! Värd en kokt med bröd – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Annons

Annons