HockeyNews
PLUS

Ratade Timråduon om framtiden: "Har så mycket mer hockey i mig"

(14471) Kaijser/Jansson
Bildbyrån/Montage

Publicerad: 4 juli 2020

Sebastian Kaijser och Christoffer Jansson får inte vara kvar i Timrå. 
Nu lär de jagas av klubbar i Hockeyettan.
 – Jag vill hamna i en miljö där jag känner mig trygg och får förtroende att spela mitt spel. Sedan om det blir i spel i Hockeyallsvenskan eller Hockeyettan får vi se, säger Christoffer Jansson till HockeyNews.se.

HockeyAllsvenskan presenteras av:
UNIBET - ligans huvudpartner 

Det var Sundsvalls Tidning som först skrev om att forwarden Sebastian Kaijser och centern Christoffer Jansson hade gjort sitt i Timrå. Duon erbjöds inga nya kontrakt med den storsatsande klubben som siktar på en återkomst till SHL med storstjärnan Jonathan Dahlén i förarsätet. 

De båda SHL-meriterade spelarna stod noterade för många matcher i Timrådressen under förra säsongen, men ingen av dem hade någon framträdande roll. 

– Hockeymässigt kände jag mig låst under hela säsongen. Det har funkat bra på träning, men när jag väl fått chansen i matchspel så har det låst sig. Det kanske har med att göra att jag inte fick ett jättestort förtroende. Jag känner att jag har så mycket mer hockey i mig, säger 22-årige powerforwarden Sebastian Kaijser till HockeyNews.se.


Sebastian Kaijser vill hitta tillbaka till den hockeyn han har i sig. Foto: Bildbyrån

Lite samma läge var det för Christoffer Jansson, 22. Centern användes i en defensiv roll och hämmades i sitt spel. 

– Jag ser mig själv som en offensiv center som både gör mål och assist, men även en som tar defensiven seriöst. Men jag tycker att jag har mina främsta styrkor framåt, men det blev mest spel i mittzon och i egen zon. Det var för mycket fokus på defensiven, säger Christoffer Jansson till HockeyNews.se.

Hur känns det att få lämna klubben?

–  Klart att det är tråkigt att jag får lämna, det är en jättebra klubb med bra människor runt omkring. Men det är dags att prova lite nytt för mig.

Nu kan det bli en flytt till Hockeyettan, en division han har spelat i tidigare. Säsongen 2018/2019 var Jansson utlånad till Borlänge och snittade över en poäng per match under hela säsongen. 

– Jag vill hamna i en miljö där jag känner mig trygg och får förtroende att spela mitt spel. Sedan om det blir i spel i Hockeyallsvenskan eller Hockeyettan får vi se, säger Jansson.

Christoffer Jansson ser gärna en återförening med Sebastian Kaijser. Duon spelade tillsammans i flera år i Timrå och bodde tillsammans när de var utlånade till Borlänge.

– Sebastian är en kanongrabb och det är klart att jag kommer stämma av hur han tänker kring sin framtid.


SHL-meriterade Christoffer Jansson kan tänka sig en återkomst till Hockeyettan för att få fart på karriären igen. Foto: Bildbyrån

LÄS MER: Lander får lämna Timrå: "Klart att jag är besviken" 

Sebastian Kaijser om kontakten med Christoffer Jansson: 

– Vi är i samma sits och det är klart att jag kommer att höra med honom vad han har på gång. 

Kaijser berättar att han i första hand siktar på att få något kontrakt i Hockeyallsvenskan, men han stänger inte dörren till Hockeyettan. Bland annat spelar hans storebror William i Enköping.

– Självklart hade det varit kul att få spela med brorsan, men det är inget som jag har tagit upp med min agent än. Efter säsongen i Timrå så värdesätter jag speltid väldigt högt, så vi får se, säger Sebastian Kaijser.

***

Okej artikel?! Värd en läsk – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS