AnnonsEttanklubbens drömbesked – poängkungen gör comeback


22 juli

Kiruna AIF bjöd supportrarna på en rejäl sommarpresent på onsdagsförmiddagen. 
Poängkungen Oskar Fredriksson är klar för en comeback.


Annons

Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan

I Kirunahockeyn behöver Oskar Fredriksson ingen närmare presentation.

I Hockeyettan har Fredriksson totalt stått för 172 poäng (92+80) på 148 matcher. Moderklubben är Kiruna AIF, men under många års tid var Fredriksson en flitig poänggörare hos rivalen Kiruna IF. 

Men när Kiruna AIF drog i gång verksamheten igen för ett par år sedan ville Fredriksson vara med på tåget mot Hockeyettan igen. Fredriksson var under två säsonger dominant i division 2 och var med och förde upp klubben i Hockeyettan. 

Säsongen 2018/2019 blev det bara åtta matcher i Hockeyettan med Kiruna AIF där Fredriksson öste in poäng (8+7). Sedan dess har Oskar Fredriksson tagit ett break från hockeyn, men nu är alltså 27-åringen klar för en comeback.

– Jag var lite trött på hockeyn och blev för ett år sedan pappa för första gången. Men nu har jag funderat ett tag och suget har kommit tillbaka. Jag var sugen redan i vintras när jag såg hur bra grabbarna spelade. Jag har pratat med min sambo och kommit fram till det här beslutet. Det ska bli jäkligt kul att börja spela igen, säger Oskar Fredriksson till HockeyNews.se.

LÄS MER: Tunga smällen - kanadensiske målskytten lämnar klassiska laget

Fredriksson berättar att han har tränat med laget i sommar och att formen är på uppåtgående. 

– Det är klart att jag har tappat lite hockeyfys, men jag hoppas att jag ska kunna leverera och hjälpa laget. Men man får vara ärlig och säga att man har tappat en del. Men det är några månader kvar till seriestart. Duger man inte får de väl bänka mig, säger Oskar Fredriksson och skrattar till.

***
Gillade du artikeln? Värd en 50/50 lott - för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Annons

Annons