Svenska domarkåren i stor sorg: "Var en väldigt omtyckt och kär kollega"


20 juli 2020
Domarkåren i Sverige har förlorat en uppskattad medlem.
I helgen avled rutinerade domaren Mikko Taskinen. 
–  Väldigt chockartat. En väldigt trevlig och varm människa som inte längre finns med oss, säger Svenska ishockeyförbundets domaransvarige Joel Hansson till HockeyNews.se.

Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan

Mikko Taskinen hade dömt i Hockeyettan i tio års tid och var en stor domarprofil, framför allt i Stockholmsområdet. 

Men i helgen kom det tragiska beskedet att Mikko Taskinen gått bort i en olycka.

Under måndagen hade Svenska ishockeyförbundet öppet hus för de som kände att de behövde stöd eller samtal efter det chockartade beskedet. 

– Vi har följt vår krisplan när det gäller tillbud i verksamheten. Det har funnits möjlighet att komma till oss på förbundet, men vi har även upprättat kontakt via telefon med ett antal personer i vår verksamhet, säger Joel Hansson till HockeyNews.se.

Foto/Skärmdump: Facebook


Och förbundet har haft fullt upp under dagen. 

– Det visar bara på hur omtyckt och uppskattad Mikko var av alla inom domarfamiljen, men även inom hockeyfamiljen. Han har gjort avtryck på många sätt. Så det känns väldigt overkligt att han inte finns med oss längre. Mikko har betytt väldigt mycket för vår verksamhet och har bland annat varit domarcoach och en positiv kraft för många nuvarande domare i SHL och Hockeyallsvenskan när de var nya i yrket. Han var en väldigt omtyckt och kär kollega, säger Joel Hansson.

Mikko Taskinen blev 43 år gammal.

***

Gillade du artikeln? Värd en 50/50 lott - för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.