HockeyNews
PLUS

LISTA: Minns ni hur det gick för målvakterna från ettan?

(14464) Arvid Söderblom / Tim Juel / Adam Ohre
Montage Bildbyrån

Publicerad: 4 juli 2020

FacebookXWhatsApp

När Isak Mantler slutligen gjorde klart med Björklöven blev han den fjärde keepern från Hockeyettan som så här långt värvats till en allsvensk klubb inför kommande säsong då Han sällar sig till skaran Claes Endre (AIK), Edvin Olofsson (AIK) och Daniel Marmenlind (Västervik).
Till säsongen som gick värvades fem målvakter från spel i Hockeyettan till allsvenska klubbar.
HockeyNews krönikör Mikael Mjörnberg tittar närmare på hur det gick för dem.

Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan 

Arvid Söderblom, Tingsryd, 2.38GAA, 92,4% (från Hanhals)
Ska man vara petnoga tillhörde han på papperet Frölunda, men Söderblom spenderade hela säsongen 18/19 i Hockeyettan med Hanhals innan han skickades vidare till Tingsryd och blev nästa succé i Mikael Sandbergs målvaktsverkstad. 20-åringen stod 32 matcher och blev Tingsryds tydliga nummer ett. Till hösten är det SHL och Skellefteå AIK som gäller.

Tim Juel, BIK Karlskoga, 2.51GAA, 91,5% (från Östersund)
Juel gjorde ett klokt val när han valde att stanna ett år extra i Östersund och Hockeyettan trots att många ansåg att han var mogen att ta nästa kliv. När han väl anslöt till BIK Karlskoga hade han tre solida säsonger som förstekeeper i Östersund i ryggen och var redo att ta Hockeyallsvenskan med storm. När allt summerades hade han spelat 30 matcher, några fler än betydligt mer rutinerade Henrik Lundberg, och han kommer få ta ett stort ansvar i BIK i höst igen.

Daniel Rosengren, Almtuna, 2.64GAA 90,7% (från KRIF)
Den tidigare Djurgårdsjunioren kom till Almtuna efter en säsong där han egentligen bara varit andrekeeper i KRIF och dessutom dragits med skador (totalt blev det elva Hockeyettan-matcher), men det hindrade honom inte från att visa framfötterna i Hockeyallsvenskan. Rosengren stod 20 matcher med gott resultat och fick även chansen att göra åtta matcher som utlånad till IK Oskarshamn i SHL.

Fredrik Bergvik, Södertälje, 2.82GAA 89,5% (från Tranås)
Det blev väl ingen omedelbar succé när stockholmaren som fostrats i Frölunda skulle slå sig in i Hockeyallsvenskan, men han tog en utlåning (sju matcher i Tranås) till Hockeyettan på rätt sätt och kom tillbaka starkt när Justin Pogge lämnade SSK och han behövdes igen. Rent av så starkt att han får förnyat förtroende till kommande säsong.

Adam Ohre, Timrå, 1.67GAA, 93,6% (från HC Dalen)
Jämnheten är väl egentligen vad som gäckat Ohre genom karriären. Under både sejourerna i Halmstad och HC Dalen blandade han briljanta insatser med betydligt mer slätstrukna matcher. Men i rollen som andrekeeper i Timrå har han excellerat. Ohre var redo i de sju matcher han fick chansen i vintras och kommer kriga vidare i exakt samma roll även till vintern.

Dessutom lånades Daniel Marmenlind, Edvin Olofsson, Jonas Eneroth, Andreas Henriksson, Hampus Nivalainen och Jonathan Stålberg ut till en allsvensk klubb åtminstone vid något tillfälle under säsongen som gick.

Fler artiklar om Hockeyettan hittar ni här 

* * *

Intressant?! Värd en kokt med bröd – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)

Följ ämnen i artikeln