HockeyNews
PLUS

Här är de två toppnamnen på HV71:s önskelista: "Den typen av spets"

(14155) Lias Andersson/Joel Kellman
Bildbyrån

Publicerad: 4 juni 2020

HV71 har en stor plats kvar att fylla i sin spelartrupp innan den är spikad.

Och nye huvudtränaren Nicklas Rahm döljer inte vilka två kandidater som är hetast.

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


Tidigare i veckan blev backsidan i HV71 klar när Jönköpingsklubben plockade in den tidigare Malmö- och Färjestadsbacken Niklas Arell, 29.


HV har inför den kommande säsongen värvat in Röglebacken Daniel Bertov samtidigt som den nyblivne Calgary-backen Johannes Kinnvall kommit överens med NHL-klubben och HV71 om att fortsätta en säsong till i SHL där han är en av de skickligaste offensiva backarna.


På forwardssidan har HV71 hämtat in BIK Karlskoga-duon Fredrik Forsberg och Jesper Kokkonen och slagit på stort genom att hämta in forwarden Anton Wedin från Chicagos NHL-organisation.


Nu återstår att få in en center av absolut toppkvalitet. Sedan är det tänkt att HV ska vara redo att slåss om SM-guldet 2020/2021.


– Jag tycker att vi ser väldigt bra och starka ut nu. Ett jämnt lag som HV var känt för genom sista åren, men att vi har toppat till det och är lite mer spetsiga på topparna. Där har vi en plats kvar, säger HV71-coachen Nicklas Rahm till HockeyNews.se.


Förra säsongen lyckades HV71 få in Lias Andersson som lånades in från New York Rangers där han fortfarande har kontrakt till och med 2021.


– Det är ingen hemlighet att vi skulle vilja ha Lias i vårt gäng med den spetsen och den kaxigheten och det hockeykunnandet han har. Men det är inte vårt beslut just nu. En Lias eller den typen av spets, säger Rahm.


Lias Andersson är enligt Göteborgs-Posten aktuell för spel med Rangers i Stanley Cup-slutspelet som väntas komma i gång i slutet av sommaren, vilket skulle försvåra, eller försena, en flytt tillbaka till HV71.


Förutom Lias Andersson är San Jose-centern Joel Kellman (t h) högt upp på HV71:s önskelista. Kellman spelade som junior i HV. Foto: Bildbyrån.


Ett annat önskenamn för HV71 är den tidigare Brynässtjärnan Joel Kellman, som har ett utgående kontrakt med San Jose Sharks.


– Om Joel Kellman väljer Sverige så vill vi gärna se honom hos oss, säger Nicklas Rahm.


26-årige Kellman har varit en toppcenter i både Karlskrona och Brynäs i SHL och vill tillbaka till San Jose där han gjorde tre mål och fyra assist på 31 NHL-matcher under sin första säsong i Nordamerika.


LÄS MERKellman om framtiden och SHL-intresset: ”Två intressanta alternativ”


Både HV71 och Rögle är med i kampen om allroundkunnige Joel Kellman.


– Det är jätteintressanta föreningar båda två, har han sagt till HockeyNews.se.


***


Riktigt bra? Värd en hamburgare – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS