HockeyNews
PLUS

Kapten Gozzi: "Vi är inte klara med vår resa"

(14132) Christoffer Gozzi
Bildbyrån

Publicerad: 2 juni 2020

Fjolårets suveräner i Hockeyettan blir ännu starkare. Senaste pusselbiten in i Väsbys lagbygge: Kaptenen Christoffer Gozzi.
– Det var spel i allsvenskan eller i Väsby som gällde säger han till HockeyNews.se.

Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan

Väsbys förstakedja från i fjol blir intakt. Sedan tidigare var både Elliot Lorraine och Johannes Nilsson klara. Nu har även 27-årige kaptenen och navet i kedjan, Christoffer Gozzi, beslutat sig för att fortsätta i Väsby. Totalt stod trion för 131 poäng den gångna säsongen i Hockeyettan. 

– Jättekul att alla tre blir kvar. Vi jobbade tillsammans under hela säsongen och jag hoppas att vi får fortsätta att spela. Vi trivdes jättebra ihop och sporrande varandra både framåt och bakåt. De behöver ha mycket puck och jag är den som ska se till att de får mycket tid med pucken, säger Christoffer Gozzi till HockeyNews.se.

Gozzi har Väsbyår i ryggen och har stått för över 70 poäng i Hockeyettan de senaste säsongerna. Flytten från Huddinge till Väsby för några år sedan blev det lyft som Gozzi hade hoppats. 

– Vi hade jättebra lag och det var roliga år i Huddinge, men för egen del kände jag inte att jag fick ut det jag ville för att ta nästa steg. Jag behövde byta miljö och få en annan roll. I Väsby har blivit en både jämnare och bättre spelare.

Centern berättar att det fanns lite allsvenskt intresse tidigt i våras, men att det dog ut rätt snabbt. Därför blev det en fortsättning i Väsby.

– Målet har varit att komma högre upp och spela och jag har haft en dialog med agenten om att vänta ut marknaden. Det var spel i allsvenskan eller i Väsby som gällde. 

Christoffer Gozzis moderklubb är AIK och pappa Anders är sportchef i klubben, men enligt Väsbykaptenen hörde aldrig AIK av sig. 

Dålig scouting av farsan?
– (Skratt). Det vet jag inte, det får du fråga honom om. Jag kan bara påverka det jag kan påverka, så får han scouta vidare. Annars är AIK en klubb jag har växt upp med och visst hade det varit kul att spela där en dag igen, säger Gozzi, som står noterad för åtta SHL-matcher för AIK säsongen 2012/2013.

AIK:s sportchef Anders Gozzi. Foto: Bildbyrån

Drivkraften för att nå spel i Hockeyallsvenskan är stor hos Christoffer Gozzi. 

– Nu blir det spel i Hockeyettan en säsong till, men jag känner mig redo för steget till allsvenskan. Jag kommer fortfarande att göra allt för att nå dit, annars hade jag inte lirat. Sedan får det gärna bli allsvenskan med Väsby, säger Christoffer Gozzi.

Fanns spel utomlands i tankarna?

– Det fanns väl i tankarna, men inte fullt ut. Det har inte direkt varit prio. Men det kan absolut bli något där i framtiden.

LÄS MER: "Det är klart att man har funderat lite på om vi kommer bli plundrade" 

Efter att ha vunnit Hockeyettan-finalen mot Halmstad var Väsby enda kvalserieklara laget från Hockeyettan när säsongen stängdes på grund av coronapandemin. Den största besvikelsen har lagt sig och nu blickar Gozzi och Väsby framåt. Kaptenen tror inte att det kommer bli svårt att ladda om. 

–  Med tanke på hur säsongen avslutades så tror jag att folk kommer att vara väldigt sugna på att lira. 

Truppmässigt ser Väsby oerhört starkt ut inför den kommande säsongen. Visserligen några kännbara tapp som målvakten Edvin Olofsson (AIK) och backen Oliver Horrsell (AIK), men laget har fått behålla större delen av succétruppen och utanför isen är både tränaren Viktor Tuurula och sportchefen Tom Tärnström kvar. Alltså kontinuitet både på och utanför isen.

– Vi har 20 gubbar kvar från förra och fått in bra ersättare för de som har lämnat. Det ser jättebra ut. Vi har byggt framgången på kontinuitet och för varje år kan vi börja längre fram i processen. Vi är inte klara med vår resa och är jäkligt hungriga, säger Gozzi. 

Christoffer Gozzi är en klasspelare i Hockeyettan. Foto: Bildbyrån

Ni lär vara storfavoriter i höst?

– Eftersom det gick så bra förra säsongen så får vi vara det. Vi vill vara ett topplag och det är kul att många ser oss som ett topplag. 

Vilka blir era toppkonkurrenter i grundserien?

– Norrortsderbyt mot Vallentuna kommer att bli extra hett nu när de rustar. Sedan lär väl Visby, "Hudik" och Huddinge vara med där uppe. Strömsbro är en joker om de blir jämnare i sitt spel. Sedan har Enköping värvat en del med. 

Saknade ni något i ert spel i fjol?

– Nej, det skulle jag inte vilja säga. Vi hade ett jämnt lag och alla körde på. Vi var inte beroende av någon spelare utan alla bidrog. Det var vår största styrka. 

***

Intressant?! Värd en kokt med bröd – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS