HockeyNews
PLUS

”Det är klart att man har funderat lite på om vi kommer bli plundrade”

(13754) Väsby
Andreas Sandström/Bildbyrån

Publicerad: 29 april 2020

FacebookXWhatsApp

Medan många ligger lågt med sitt truppbygge i väntan på hur marknaden ska te sig efter coronakrisen har Hockeyettan-mästarna Väsby tvärtemot näst intill byggt klart sin trupp och dessutom kunnat höja spelarnas ersättningar. Dessutom behöver de förhålla sig till möjligheten att det fortfarande kan bli spel i Hockeyallsvenskan.
– Man ska inte hymla om att jag har hört snacket om Karlskrona, säger klubbchefen Tom Tärnström till HockeyNews.se.

Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan 

Det är inte ens maj, men klubb- och sportchefen i Väsby har varit minst sagt framgångsrik med att förlänga med den trupp som vann vårens Hockeyettan-final över Halmstad Hammers och sedan snopet förvägrades chansen att kvala uppåt när coronaviruset satte klorna i världen.

Bortsett från några få spelare stannar i stort sett hela truppen.

– Det är klart att man har funderat lite på kommer vi bli plundrade? Kommer vi få börja om? Det är klart att de tankarna har kommit, men det känns skönt att vi inte kommer det. Nästan bättre än förväntat har det gått att få ihop det här om jag ska vara ärlig, säger Tärnström.

– Vi har mer medel i Väsby nu också än vad vi har haft tidigare och det gör ju så klart sitt till. Vi hade inte kunnat behålla det här laget om vi inte hade följt med också med vad de ska ha. Det är klart att de får ett annat marknadsvärde när de går och vinner allt och det är klart att de är inte dumma i huvudet, det förstår de ju själva.


Indikationer på att det är illa
Med en i stort sett intakt trupp är det klart att Väsby står väl rustade för en ny säsong i Hockeyettan. Men de har dessutom ett annat scenario att förhålla sig till. Skulle det öppna sig en vakans i Hockeyallsvenskan är det Väsby som står först på tur att erbjudas den platsen  och den senaste veckan har rubrikerna inte varit vackra kring exempelvis Karlskrona och klubbens ekonomiska situation.

– Det är klart det ska man inte hymla om att jag har hört snacket om Karlskrona och jag har fått indikationer inifrån ligaorganisationen Hockeyallsvenskan om att det är riktigt illa, så det är klart att lite har jag väl funderat de sista två dygnen att vad fan händer om det skulle ske? Nu tror jag ju inte att det kommer ske, men det har blivit lite mer verklighet om man hör tisslandet bakom.

Men det finns bara ett svar om frågan att ta klivet upp kommer?
– Ja vi skulle ta det. Det är ingen tvekan om att vi skulle köra på det om det skulle bli så.

Är det lag som du har byggt redo att kliva rätt in i allsvenskan om ni skulle få den chansen?
– Nej, då måste vi så klart se över vad vi hittar på. Om det skulle ske på något sätt så skulle vi inte ha något val än att behålla det mesta, men så klart skulle vi behöva ha in lite nytt folk som har varit på nivån.

Har ni en plan b att ni kollar på vid ett sådant scenario?
– Nja, alltså fram till det att licensgrejen försvann, men då släppte jag det spåret. Då har jag tänkt att det är inget lag som kommer konka, utan vårt om hopp om man säger så var att nåt lag i sådana fall skulle falla i en licensprövning. Fram till att licensen slopades hade jag väl en liten plan, men de spelarna har hittat nya ställen så dem har jag ingen dialog med nu. Så fram till dess hade jag lite plan b, men som sagt, vi har gott om tid att jobba på det där. Serien kanske börjar i november, man vet inte...

– I och med att vi inte kommer skifta ett helt lag utan det kanske handlar om ett par stycken, då får man väl se det som att vi får försöka växa in i det och det är en hel säsong att fatta var vi är, men, men jag fokuserar inte på det nu utan det tar jag om det kommer. Vi är inställda på ettan och vi kommer ha ett bra lag.

Fler artiklar om Hockeyettan hittar ni här 

* * *

Gillade du artikeln? Värd en 50/50 lott - för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)