HockeyNews
PLUS

Så blir rollfördelningen i Skellefteås nya tränarstab

(14094) Stefan Hedlund/Stefan Klockare/Andreas Falk
Bildbyrån

Publicerad: 30 maj 2020

FacebookXWhatsApp

Det blir tredelat ansvar i tränarstaben i Skellefteå AIK kommande säsong.

Men hur ser uppdelningen och fördelningen av arbetet ut mellan Andreas Falk, Stefan Hedlund och Stefan Klockare?

General managern Erik Forssell förklarar.

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


Det var den 5 maj som Skellefteå AIK presenterade Andreas Falk som ny medlem i tränarstaben. Han lämnar ett jobb som spelarutvecklare för HV71:s juniorer till att ta plats bredvid Stefan Hedlund och Stefan Klockare i Skellefteå.


Falk ersätter därmed Tommy Samuelsson som i sin tur flyttar vidare till Zürich för att bli sidekick till Rikard Grönborg i ZSC Lions.


Skellefteå kommer att ha ett delat ledarskap i tränarstaben. Det blir även en uppdelning av arbetsuppgifterna.


– Det är ett pågående arbete, kan man säga, och vi har en grovstruktur som vi är ganska klara med. Sedan är det några frågor som vi inte är klara med och som vi ska fortsätta jobba med lite grann nu men även i augusti, säger general managern Erik Forssell.


Men efter en tids diskussioner har några huvuddrag utkristalliserat sig.


– (Stefan) Hedlund är fortsatt ansvarig för backar och så kommer (Andreas) Falk och (Stefan) Klockare tillsammans ha ansvaret för forwards. Det är en liten uppdelning. Förmodligen kommer Falk att jobba lite mer med våra centrar och Klockare med våra ytterforwards. Det ser ut att bli så, säger Forssell, som precis som Andreas Falk var center under sin spelarkarriär.


LÄS MERTvå SM-titlar som spelare – nu är nye SAIK-tränaren på jakt efter nya guld


– Vi har sagt att vi ska försöka vara följsamma och utvärdera kontinuerligt när säsongen drar igång.


Vem ska ansvara för vad när det kommer till powerplay och boxplay?


– Där har vi en uppdelning där troligtvis det blir så att Hedlund jobbar med boxplay, Klockare med powerplay och så kommer Falk att stötta upp där, och även Krister Holm är med som målvaktstränare.


Skellefteå har för närvarande bara en lucka i spelartruppen och det är en forwardsplats som ska fyllas. Det lutar åt att det blir ytterligare ett nyförvärv eftersom man inte har tänkt att förlänga kontraktet med Robin Alvarez.


LÄS MERSkellefteå på forwardsjakt – Alvarez får lämna: "Lutar åt det"


Tuomas Kiiskinen, 33, blir kvar i Skellefteå efter en lyckad första säsong. Foto: Bildbyrån.


Skellefteå förlängde däremot kontraktet med den finländske forwarden Tuomas Kiiskinen, som spelade på artistkontrakt förra säsongen och anslöt då först i slutet av oktober.


Men kommande säsong kommer den SM-guldvinnande forwarden att vara med från start liksom lagets andra utländska lirare, den kanadensiske centern Tyler Morley.


– De kommer hit i slutet på juli, säger Erik Forssell.


Kiiskinen, som började förra säsongen med att göra två mål och fem assist på elva matcher för Saipa, fick ihop 19 poäng (8 mål, 11 assist) på 38 SHL-matcher i Skellefteå.


– Han gjorde det bra i fjol när han kom in och han hade spelat lite matcher i Finland, men det är klart att det är en fördel att ha alla på plats, avslutar Erik Forssell.


***


Bra artikel? Värd en kaffe & mazarin – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)