Annons

AnnonsAvhoppade klubben ersätts inte: ”Det kändes fel”


20 maj

Rent sportsligt kvalificerade sig Härnösand för spel i Hockeyettan kommande säsong, men valde efter moget övervägande att tacka nej till platsen i ligan. Nu står det klart att klubben inte kommer att ersättas och att norra serien därmed spelas på elva lag.
– Det kändes fel, säger Mats ”Horndal” Johansson ligachef i Hockeyettan till HockeyNews.se.


Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan 

Förra veckans besked att Härnösand tackar nej till sin plats i Hockeyettan satte igång en hel del spekulationer kring att ett lag eventuellt skulle flyttas upp från division 2 och att Hudiksvall skulle flyttas till den norra serien för att få jämnt antal lag i ligan.

– Geografiskt ligger Hudiksvall närmast, men vi har haft dem i den östra serien de senaste åren. Vi lär diskutera dem på nästa möte med tävlingsutskottet i nästa vecka, sa svenska ishockeyförbundets tävlingschef Olof Östblom till exempel till HockeyNews då.

LÄS MER: Härnösand tackar nej till plats i Hockeyettan – detta händer nu 

På tisdagen sammanträdde tävlingsutskottet och kom fram till beslutet att Härnösand inte ska ersättas i Hockeyettan kommande säsong.

– Vi bestämde det gemensamt och region norr hade absolut ingenting emot det, säger Mats ”Horndal” Johansson, ligachef i Hockeyettan.

Det innebär att det blir elva lag i norra serien och 47 i Hockeyettan totalt?
– Svar ja.


Goda argument för beslutet
Beslutet att inte börja förändra i serierna, flytta Hudiksvall norrut och lyfta upp något lag för att ersätta Härnösand har några tydliga anledningar.

– Då hade vi fått flytta något lag från västra till östra också och fyllt ut där. Kiruna, Kiruna, Kalix, Piteå och Boden, det är fem Norrbotten-lag, hur sugna är de i dessa tider när vi sitter och pratar ekonomi att få en långresa till ner till Hudik på halsen? Det tror jag inte de skulle vara så överlyckliga över. Hudik i norra serien, det skulle väl höja kvaliteten på serien lite grann, det är ett bra lag, men de får en långresa till med redan ansträngd ekonomi på vissa håll, det är inte bra.

Dessutom står ju en bantning av antalet lag i ligan, antingen till 36 eller till 40, för dörren inför påföljande säsong.

– Om vi nu ska spela bort ett antal lag till våren, då kommer de tro att vi fått hål i huvudet om vi nästan tvingar upp ett lag till för att fylla serien och sen ska vi spela bort dem så fort säsongen har gått. Det kändes fel, säger ”Horndal”.

Beslutet innebär att serierna kommer att spelas som tidigare har kommunicerats, med den skillnaden att norra serien kommer att genomföras utan Härnösand. Alltså på elva lag.

Fler artiklar om Hockeyettan hittar ni här 

* * *

Wow! Värd en pizzaslice – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.


Annons

Annons

Annons