HockeyNews
PLUS

Succéforwarden kan lämna SSK – jagas av toppklubbarna

(13856) Ludwig Blomstrand
Bildbyrån

Publicerad: 6 maj 2020

FacebookXWhatsApp

Ludwig Blomstrand gjorde stor succé i Södertälje den gångna säsongen. Nu jagas av konkurrenterna AIK och Modo, vilket Hockeypuls var först med att berätta om. 

HockeyAllsvenskan presenteras av:
UNIBET – ligans huvudpartner 


Forwarden Ludwig Blomstrand, 27, fick lite av ett genombrott i Södertälje den gångna säsongen. Med sina 50 poäng (28+22) på 49 matcher kom han tvåa i den interna poängligan och totalt nia i den allsvenska poängligan.


Nu jagas av både AIK och Modo, vilket Hockeypuls var först med att berätta om. De bägge toppklubbarna har visat intresse för forwarden, något som bekräftas av huvudpersonen själv.


– Det stämmer, det gör det. Sen har jag trivts bra i Södertälje och sådär i två och ett halvt år, men nu såg jag att Christopher Liljewall lämnar och vi funkade jäkligt bra ihop, så det är lite tråkigt. Det är väl lite oklart vad som händer, men hockey blir det i alla fall, säger han när HockeyNews.se når honom. 


Modos sportchef Fredrik Glader bekräftar intresset för Blomstrand. 


– Det finns ett ömsesidigt intresse, men mer än så är det inte i dagsläget. Vi får se vad som händer, säger han. 


I januari fanns det SHL-intresse för forwarden, men i samband med att Coronaviruset tog fart i Sverige har det svalnat, enligt vad HockeyNews.se erfar. 


Blomstrand anslöt till Södertälje under säsongen 17/18 efter att ha lämnat Karlskrona, som då spelade i SHL. Sedan dess har han noterats för 72 poäng på 107 matcher i SSK-tröjan. 


HockeyNews.se har sökt AIK:s sportchef Anders Gozzi utan framgång. 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)