HockeyNews
PLUS

Skellefteå värvar poängstark kanadensare: "Spelar för att vinna"

(13836) Tyler Morley
Bildbyrån

Publicerad: 5 maj 2020

FacebookXWhatsApp

Tyler Morley gjorde över en poäng per match i finska ligan förra säsongen.
Nu är han klar för spel i Skellefteå.
– SHL är en av de bästa ligorna i världen och som spelare vill du alltid spela i bästa möjliga lag i bästa möjliga liga, säger han till klubbens hemsida.

SHL presenteras av:
BAUHAUS bygger svensk ishockey 

Sedan förra säsongen tog slut har Skellefteå AIK fyllt på sin trupp med Jonathan Johnson, som slog poängrekord i allsvenskan, backen Oskar Nilsson och den lovande målvakten Arvid Söderblom.

Under tisdagen presenterade klubben sitt fjärde nyförvärv inför den kommande säsongen.

Närmast från Tappara i den finska ligan ansluter den 28-årige centern Tyler Morley.

Kanadensaren har skrivit på ett kontrakt över den kommande säsongen med Skellefteå, dit han ansluter efter två år i Finland.

– Det har varit väldigt lärorikt. Jag fick stort förtroende och vi hade ett riktigt bra lag så det var en inspirerande säsong. Nu får jag en ny möjlighet i ett topplag i en världens bästa ligor så det ser jag verkligen fram emot, säger han till klubbens hemsida.

LÄS MER: Forwarden om rekordsäsongen och framtiden: ”Jag har haft bud på bordet” 

Morley kommer därmed att göra sin fjärde säsong i Europa efter ett år i kroatiska Zagreb i EBEL och då senast två säsonger i den finska ligan.

Tidigare har han erfarenhet från spel på college, där han var lagkapten för University of Alaska-Fairbanks under sitt sista år på skolan, samt totalt 50 AHL-matcher.

– Tyler är en spelskicklig center som gjort två bra år i finska ligan. Han jobbar hårt, spelar för att vinna och är en person som kommer passa in bra i gruppen, säger Skellefteås general manager Erik Forssell.

***

Bra artikel? Värd en kaffe & mazarin – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)