Efter succén i Norge – poängmaskinen öppnar för återkomst till Sverige: ”Saknar det”


3 maj 2020

Den kanadensiske centern Alex Lavoie gjorde stor succé under sina år i Karlskoga och Timrå. Nu öppnar 27-åringen för att återvända till Sverige kommande säsong. 

– Jag gillade verkligen Sverige och saknar det, säger han till HockeyNews.se


HockeyAllsvenskan presenteras av:

UNIBET – ligans huvudpartner 


För fyra säsonger sedan öste kanadensaren Alex Lavoie in poäng tillsammans med radarpartnern Victor Ejdsell i Karlskoga, och duon var nära att spela upp laget i SHL men föll i kvalet mot Rögle. Sedan dess har det blivit spel i både Timrå, Finland, Österrike och den gångna säsongen gjorde han stor succé i norska Frisk Asker. 


– Jag uppskattade min tid i Norge. Det var en bra organisation och jag gillade både coachen och mina lagkamrater. Det var en väldigt rolig säsong, och det är faktiskt en mycket bättre liga än vad många tror. Många roliga matcher och mycket publik, jag gillade det verkligen, säger Alex Lavoie som noterades för 43 poäng på 43 matcher innan säsongen tog ett abrupt slut. 


Nu löper kontraktet med den norska klubben ut och innan Coronaviruset hade Alex Lavoie en handfull alternativ att välja på inför kommande säsong. Men pandemins effekter har gjort valmöjligheterna färre. 


– Jag kan inte säg så mycket just nu, det är en väldigt tuff tid för alla just nu. Min agent jobbar på det och jag hoppas ha någonting klart snart. Ärligt talat vet jag inte, jag tittar på mina alternativ och kan tänka mig det mesta. Ett alternativ är att stanna i Norge, ett annat är Sverige. Vi får se vad som händer, säger han.


Du kan tänka dig spel i både allsvenskan och SHL?


– Ja, såklart. När jag var i Sverige sist gick det väldigt bra, så jag är alltid öppen för att återvända dit. Det skulle vara väldigt kul att återvända, men SHL blir nog svårt med tanke på hur situationen ser ut. Men det är klart, skulle ett lag erbjuda mig ett kontrakt skulle jag inte tveka. 


– Jag är öppen för allsvenskan också, jag pratade med några lag ifjol men då blev det Norge istället. Jag gillade verkligen Sverige och saknar det. Jag uppskattade verkligen tiden både i Karlskoga och Timrå.


Vilka svenska lag förde du diskussioner med ifjol?


– Jag pratade med Karlskoga givetvis, men vi kom aldrig till kontraktsdelen. Det var ett bättre förslag i Norge, så därför föll valet på det. 


LÄS MER: Tio centrar som bjuds ut på den svenska marknaden


Lavoie i Timrådressen. Foto: Bildbyrån


Alex Lavoie är nu hemma i Nordamerika i väntan på att Coronaviruset ska lägga sig. Han beskriver situationen i hemlandet som strikt. 


– Vi får inte ens gå ut och handla, man får bara stanna hemma. Det är en väldigt tuff tid för många människor i världen, så jag hoppas att det snart är över. 


Hur tror du att viruset kommer påverka dig som hockeyspelare?


– Det kommer påverka alla spelare och hockeyn i stort, många lag kommer att tvingas sänka sin budget. Som en import kommer det bli annorlunda då vi kommer tvingas gå ner i lön. Jag jobbar hårt med fysträningen just nu och ska komma förberedd oavsett vilket lag det blir, säger han.


***

Gillade du artikeln? Värd en kaffe - för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.