HockeyNews
PLUS

Blekingeklubben på tränarjakt – ska undvika fjolårets kaos

(13779) Goiset depp
Therese Westman

Publicerad: 30 april 2020

FacebookXWhatsApp

Flera av nyckelspelarna från i fjol stannar i Mörrum. Dock har man ännu inte gjort klart med tränare för kommande säsong. Fjolårets debacle där Sergei Zhukov fick lämna under försäsongen får inte upprepas.
– Vi letar efter en tränare som prioriterar ledarskap och som vill utveckla unga spelare, säger Martin Ingvarsson, som ingår i Mörrums sportgrupp.

Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan

Mörrum slog på stora trumman för ett år sedan. Nye tränaren Sergei Zhukov presenterades på torget i Karlshamn och stjärnan Markus Paulsson fick en liknande uppvaktning när han blev klar för en comeback i moderklubben. Men säsongen blev allt annat än succéfylld för "Goiset". Zhukov fick sparken på försäsongen efter att ha fått massiv kritik av spelarna och ersättaren, meriterade Peter "Piva" Johansson, lyckades inte vända på skutan helt och hållet. Det blev varken spel i Allettan Södra eller playoff för Mörrum.

Och det blir ingen fortsättning för "Piva" i Mörrum heller. 

– Nej, det är klart utåt. Det handlar till stor del om ekonomi. Vi är tvungna att dra i handbromsen och jag kan säga att nästa tränare i Mörrum Hockey inte kommer att ha SHL-meriter, säger Martin Ingvarsson till HockeyNews.se.

Ingvarsson ingår i sportgruppen i Mörrum och berättar om hur tränarjakten går just nu. 

– Vi för diskussioner med framför allt en tränare och hoppas kunna göra avslut den här veckan. Vi letar efter en tränare som prioriterar ledarskap och som vill utveckla unga spelare. En aktiv och delaktig tränare, säger Ingvarsson.

Vad har du att säga om kaoset i fjol?

– Det var ett tufft år på flera sätt. Vi gjorde en satsning, syntes och marknadsförde oss hårt. Det var så jäkla hett och det var mycket på gång. Vi ville få i gång draget runt matcherna och få mer folk på läktarna, men det blev ett stort antiklimax och Sergei blev en felrekrytering. Vi har bett våra fans och sponsorer om ursäkt, säger Ingvarsson.

Eftersom Mörrum entledigade Sergei Zhukov så fanns han med på lönelistan under hela säsongen. Lägg till att man tog in meriterade Peter Johansson som ersättare. Tränarkaoset tärde på ekonomin.

– Vi märkte redan i höstas att det skulle bli ett tufft år ekonomiskt. Och vi fick kika på vilka besparingar vi kunde göra. En sak vi gjorde var att göra oss av med finländarna Janne Pälve och Mika Koivisto. Vi avslutade deras kontrakt och det var till stor del på grund av de ekonomiska. Vi vägde att göra den förändringen mot att låna in spelare från Tingsryd och Kristianstad och i slutändan tog vi rätt beslut där.

I samband med transferdeadline i mitten av februari, då det ändå stod klart att Mörrum inte skulle gå till playoff, så gjorde laget sig av med nio spelare. Allt för att spara pengar. Dessutom fick Mörrum en bra deal när Marcus Paulsson gick till Växjö mot slutet av säsongen.

Annars så är det osäkra tider i Mörrum ekonomiskt, precis som för de flesta idrottsklubbar i Sverige i dessa Corona-tider.

– Det är fantastiskt ovisst just nu. Corona har lamslagit hela vår verksamhet. Vi har en omsättning där 60 procent är hockeyverksamhet och 40 procent är sidoverksamheter. Vår Bingoverksamhet som vi har 48 veckor om året har vi fått ställa in och så vidare. Vi har fått ställa in företagsevenemang och vi har ungdomscuper som inte har blivit av. Och det är osäkert hur det blir med vår summer Camp. 

LÄS MER: En av 10-talets bästa i Hockeyettan lägger av

Till nästa säsong har Mörrum kommit en bra bit med lagbygget och viktiga pjäser som Marcus Paulsson, Khalid Ibrahim och Adam Ingvarsson har kontrakt. Längst bak har man en intressant lösning där man hämtat en ung målvaktsduo från Tingsryd i form av Emil Cederlund och Didrik Jansson.

– Två spännande målvakter som känner varandra. Vi hoppas att båda utvecklas och lyckas framgent hos oss, säger Ingvarsson.

På backsidan har man bland annat värvat Tyringes Andreas Anarp som man tror mycket på. På minussidan finns Alexander Molldén som kopplas till Kristianstad och Dave Lindarv som slutar. Dessutom är det osäkert om det blir en fortsättning för rutinerade Andreas Frisk. 

– Frisk förs det förhandlingar med. Han vill i första hand till Hockeyallsvenskan och det har vi full förståelse för. Men han bor i Karlshamn just nu och vi har uttryckt vad vi vill.

Två delar av förstakedjan är intakt. Hur blir det med Hampus Melén?

– Förhandlingar pågår, vi vill givetvis ha kvar Hampus. 

Hur många till ska in i truppen?

– Vi ska in ha både backar och forwards. Hur många det blir beror på den ekonomiska utvecklingen, säger Martin Ingvarsson.

***

Intressant?! Värd en kokt med bröd – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)