HockeyNews
PLUS

Poängbacken på väg tillbaka till allsvenskan: "Det är saker på gång"

(10894) Mörrumkollage
Bildbyrån/Montage

Publicerad: 23 april 2020

FacebookXWhatsApp

En av Hockeyettans poängstarkaste backar den gångna säsonger är på väg mot en framtid i Hockeyallsvenskan. Men det finns en liten hållhake. Alexander Molldén har ett gällande kontrakt med Mörrum. 
– Vi kommer inte att stoppa någon spelare som vill uppåt och vi lär komma överens, men vi vill ha skälig ersättning, säger Martin Ingvarsson som ingår i Mörrums sportgrupp till HockeyNews.se.


Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan

24-årige Kristianstadskillen Alexander Molldén bytte inför den säsongen klubb i Hockeyettan från Nyköping till Mörrum. Och även om det var, till stora delar, en tung säsong för Mörrum – så levererade Alexander Molldén bra med poäng. Totalt blev det 29 poäng (11+18) på 37 matcher. 

Strax före deadline för övergångar i mitten av februari blev Molldén klar för en återkomst i moderklubben. Det blev spel i några allsvenska matcher med Kristianstad och tanken var att Molldén skulle lira i kvalserien med moderklubben. 

Men så blev det inte.

Molldén, som sedan tidigare har ett kontrakt med Mörrum för säsongen 2020/2021 utan någon allsvensk klausul kan nu vara på väg till tillbaka till Hockeyallsvenskan. Mycket pekar på en återkomst till Kristianstad.

– Ja, jag kan bekräfta att jag har haft kontakt med Kristianstad, men än så länge tillhör jag Mörrum som jag har kontrakt med. Det är grejer på gång, men det är mest min agent som sköter det där.

Även Kristianstad har medgett att det finns ett intresse av att se den egna produkten i sin trupp till kommande säsong.

– Det är klart att man alltid vill plocka hem egna produkter. Jag har pratat med Molldén och vi för en diskussion, så mycket kan jag säga, sa Kristianstad elitansvarige Christian Falk till HockeyNews.se  i förra veckan.

Alexander Molldén ser gärna att det blir spel i Hockeyallsvenskan med Kristianstad.

– Det var fantastiskt roligt att prova på allsvenskan. Jag spelade mest i powerplay de första matcherna, men i den sista matchen mot Timrå fick jag spela i fem mot fem också. Kristianstad ville väl se hur jag höll. När man väl har fått smak för allsvenskan, så vill man ju fortsätta där och bevisa att man klarar av att spela på den nivån.

LÄS MER: Backens osannolika målsuccé

Molldéns nuvarande klubb Mörrum känner till att backen är sugen på ett allsvenskt äventyr,  men vill ha tydliga besked från agenten och den framtida klubben. För det finns inget avtal mellan klubbar i Hockeyallsvenska och Hockeyettan vad gäller övergångssummor av kontrakterade spelare.

– Vi kommer inte att stoppa någon spelare som vill uppåt och vi lär komma överens, men vi vill ha skälig ersättning. Vi väntar på återkoppling från agenten, det här är en förhandling mellan olika parter. Vi kommer inte att skriva på något om inte allt är solklart för vår del, säger Martin Ingvarsson som ingår i Mörrums sportgrupp till HockeyNews.se.

Alexander Molldén fick i unga år det inte att lossna i moderklubben. Det blev en flytt till Nyköping inför 2017/2018 där han blev kvar i två år. Det blev två viktiga år för Molldén, som utvecklades på alla plan.

– Jag vill tacka Nyköping för de åren. Jag blev lite äldre i mig själv och blev mognare.

Inför fjolåret värvades som bekant Molldén av Mörrum och utvecklingen fortsatte för backen, som under stora delar av säsongen fick spela med den rutinerade backen Andreas Frisk, som har ett gäng med allsvenska säsonger i bagaget.

– Det är framför allt försvarsspelet jag utvecklade under året i Mörrum. Även om han tog stort defensivt ansvar och jag tog hand om det offensiva när vi spelade så lärde jag mig mycket av honom vad gäller det defensiva, säger Alexander Molldén.

***

Intressant?! Värd en kokt med bröd – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!