HockeyNews
PLUS

Poängforwarden tvekar om framtiden: "Dags att få mer tid med familjen"

(13755) Markus Kinisjärvi
Magnus Ekeros

Publicerad: 3 maj 2020

FacebookXWhatsApp

Hudiksvall tappar både massvis med poäng och mängder med rutin till kommande säsong när tongivande spelare lämnar.
Frågan är om det blir mer spel över huvud taget för poängforwarden Markus Kinisjärvi som vill spendera mer tid hemma i Sundsvall med familjen.
– Det finns ju ett antal klubbar här i stan, men jag har sagt att som det är nu så vill jag satsa på att få mer tid hemma, säger han till HockeyNews.se.

Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan 

Flera tongivande spelare har lämnat Hudiksvall efter den gångna säsongen, däribland lagkapten och trotjänaren Jonas Lindström, toppmålvakten Magnus Åkerlund, offensive backen Erik Flood och poängforwarden Markus Kinisjärvi och Simon Löf har berättat att han siktar uppåt.

HockeyNews.se kunde berätta att Lindström inte erbjudits nytt kontrakt av klubben, men när det kommer till Flood så sägs han vara klar för spel i allsvenskan och både Åkerlund och Kinisjärvi har deklarerat att de vill satsa på livet utanför isen.

Den 28-årige forwarden från Köping noterades för 38 poäng på 40 matcher förra säsongen.

Men nu lockar ett liv som ger mer tid hemma i villan i Sundsvall tillsammans med sambon och den tio månader gamla sonen, Eli.

– Jag har fått ett nytt civilt jobb i Sundsvall och jag ville främst satsa på familjen och få mer tid hemma med min son och sambo. Sedan vill jag satsa på det civila jobbet också. Det tar rätt mycket tid att pendla dit ned på vintrarna, även om det har fungerat klockrent, men det försvinner mycket tid hemifrån, speciellt om man jobbar lite på sidan om, säger Kinisjärvi till HockeyNews.se.

– Det var dags att få mer tid hemma helt enkelt.

Hur känns beslutet just nu?

– Det är klart att det är vemodigt, givetvis. Men just nu har jag egentligen inte tänkt på det så mycket. Säsongen brukar ju inte vara igång ändå om man säger så, sedan får vi se hur det känns när man börjar närma sig. Man är ju van vid att åka ned dit och köra, men just nu känns det rätt.

LÄS MER: Nyckelspelarna har lämnat toppklubben – nu tvekar backen om framtiden 

Magnus Åkerlund är en av de tongivande spelarna som lämnat Hudiksvall. Foto: Peter Scott | Swe Press Photo

Sedan Eli kom in i 28-åringens liv har han börjat prioritera saker på ett annat sätt.

Något som spelade en stor roll i att ta beslutet att inte spendera majoriteten av veckans dagar i en bil på motorvägen mellan Sundsvall och Hudiksvall och den timme, enkel väg, det tar att transportera sig mellan städerna.

– Det kunde vara att man åkte till jobbet innan han vaknat och sedan direkt från jobbet till Hudik och när man kom hem så låg han och sov, man hann inte se han den dagen. Man värderar annorlunda när man får barn, tidigare har det bara varit hockey när säsongen är igång. När Eli kom förra sommaren så började man värdera annat och man märker att man missar saker som händer hemma, säger han.

Helt upphängda på hyllan är inte skridskorna än dock.

Men inom kort är det ett livspussel som måste läggas om det ska bli mer spel för centern.

– Jag har inte stängt någon dörr för hockeyn, vi får se vad som händer. Det finns ju ett antal klubbar här i stan, men jag har sagt att som det är nu så vill jag satsa på att få mer tid hemma. Sonen ska börja i förskolan snart och med det kommer hämtningar och lämningar så åker man ned till Hudik sex kvällar i veckan blir det svårt att hämta honom. Och sambon börjar jobba i höst igen som barnmorska på sjukhuset och de jobbar skift så de dagar hon jobbar kväll hade man behövt lösa det på annat sätt, det hade blivit meckigt, säger han.

LÄS MER: Efter tio raka säsonger – lagkaptenen tvingas lämna: "Fruktansvärt tråkigt" 

På totalt 101 matcher i HHC-tröjan blev det 84 poäng i och i sin karriär har Kinisjärvi noterats för 239 poäng på 260 matcher i Hockeyettan, inklusive kvalspel, för Arboga, Sundsvall, Vimmerby, Visby/Roma och då senast Hudiksvall.

Hos de senare fick han vara med om att ta laget till en historisk plats i kvalserien till allsvenskan förra våren, något som märkts på stödet laget fått från publiken i ett annars bandyälskande landskap.

– Det är många som är engagerade, det är många funktionärer som hjälper till ideellt och jag tycker att vi har haft bra publik. Nu har det ju gått väldigt bra de två senaste säsongerna jämfört med de tidigare säsongerna. Vi gick till kvalserien och nu blev det som det blev i play off 3, men jag tror att vi hade kunnat vända det, och då hade vi varit i kvalserien igen, säger han.

***

Riktigt bra! Värd en hamburgare – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)