AnnonsNyckelspelarna har lämnat toppklubben – nu tvekar backen om framtiden


28 april
Flera etablerade spelare har lämnat Hudiksvall. Nu funderar rutinerade och SHL-meriterade backen Simon Löf på var han ska spela kommande säsong.
– Det är klart att det som har hänt kommer att påverka mitt beslutsfattande, säger Löf till HockeyNews.se.

Annons

Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan

Klasskeepern Magnus Åkerlund, spetsbacken Erik Flood, samt poängplockarna Markus Kinisjärvi och Jonas Lindström är några av spelarna som inte kommer att spela i Hudiksvall den kommande säsongen.

Hudiksvall har de senaste säsongerna etablerat sig som en toppklubb i Hockeyettan och var i fjol framme i kvalserien – ser ut att bygga om rejält till nästa säsong.

Följer SHL-meriterade backen Simon Löf med på den nya resan? 29-åringen, som har spelat i klubbar som Brynäs, Almtuna, Södertälje, Vita Hästen och Mora, har spelat de tre senaste säsongerna i Hudiksvall.

Nu funderar tvåvägsbacken som bäst på framtiden.

– Jag kikar lite mot allsvenskan, men det ska kännas rätt också. Det hade varit kul att spela i allsvenskan en gång till. Överlag är det ganska segt på marknaden just nu och därför vill jag vänta och se lite vad som kan dyka upp, säger Simon Löf.

Backen tycker det är tråkigt att stora delar av stommen, som har hållit Hudiksvall i toppen i Hockeyettan de senaste åren, har lämnat. Själv medger Löf att spelaromsättningen i Hudiksvall kan spela en stor roll i kommande val av klubb. 

– "Hudik" har en plan för framtiden och den får man respektera. Men det är klart att det som har hänt kommer att påverka mitt beslutsfattande. Jag har spelat i flera år med en del av spelarna som har lämnat och lärt känna dem bra, säger Löf.

Legendaren Conny Strömberg och Simon Löf i samspråk våren 2019. Foto: Bildbyrån

Simon Löf, som bor och jobbar i Gävle,  har pendlat till Hälsingland de senaste åren. Och nu när Löf tvekar på en fortsättning i Hudiksvall, så vore den rutinerade backen ett drömnamn för Strömsbro, som vill bygga sitt lag med spelare som är från Gävleområdet. 

– De har kollat läget med mig, men just nu är det inget alternativ. Blir det ettan så är känslan att det blir "Hudik". Jag trivs bra däruppe och har haft "Lillis" (Lars Lövblom, ny sportchef i Hudiksvall) som tränare i både Brynäs och Hudiksvall. Vi vet var vi har varandra, säger Simon Löf.

***

Gillade du artikeln? Värd en kaffe - för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Annons

Annons