HockeyNews
PLUS

Efter tio raka säsonger – lagkaptenen tvingas lämna: "Fruktansvärt tråkigt"

(13632) Jonas Lindström
Peter Scott | Swe Press Photo

Publicerad: 17 april 2020

FacebookXWhatsApp

Flest mål, assist, poäng, matcher samt utvisningsminuter i klubbens historia och lagkapten de fyra senaste säsongerna.
Nu har Jonas Lindström fått beskedet att han inte får vara kvar i Hudiksvall efter tio raka säsonger i klubben.
– Jag hade ställt in mig på att köra ett år till så det kom lite som en chock nästan. Det känns fruktansvärt tråkigt måste jag säga, säger han till HockeyNews.se.

Säsongen 2007–08 debuterade Jonas Lindström i HHC-tröjan med att göra 33 poäng på lika många matcher. Sedan dess har han varit kvar i klubben förutom en säsong i Kristianstad 2009–10.

Under den tiden har det blivit 429 matcher, 151 mål, 273 assists, 424 poäng och fyra säsonger som lagkapten för den 33-årige forwarden.

När nästa säsong drar igång finns han dock inte med i laget.

Under fredagen fick lagkaptenen beskedet att det inte blir någon fortsättning i klubben.

– Nu bytte de sportchef för ett litet tag sedan, jag hade pratat lite med Pär (Langer) som var sportchef tidigare om att jag ville fundera lite och sedan bytte de sportchef och då blev det inte så mycket diskussioner. Jag har haft jättebra år där nere men just nu känns det bara lite bittert. Den dagen man skulle lämna den där hallen hade man velat gå ut därifrån med en positiv känsla och nu går man därifrån med en liten bitterhet, säger han till HockeyNews.se och fortsätter:

– Det känns lite i hjärtat måste jag säga. Jag har tillbringat hela mitt vuxna liv i den där föreningen så det är klart att den betyder fruktansvärt mycket för mig, så det känns riktigt tråkigt just nu.

Jonas Lindström under kvalet till kvalserien förra säsongen. Foto: Simon Eliasson/Bildbyrån

De fyra senaste säsongerna har Lindström alltså varit kapten och var med om att föra laget till en historisk plats i kvalserien till allsvenskan förra våren.

Den senaste säsongen slutade med 27 poäng på 39 seriematcher för 33-åringen som med det slutade sexa i lagets interna poängliga.

Och han såg fram emot ytterligare ett år i Hudiksvall.

– Jag var inställd på att spela, så nu måste jag sätta mig och fundera på om jag vill flytta iväg någonstans eller hur jag vill göra. Man skulle vilja ta beslutet själv när man ska sluta, man vill inte att någon ska säga åt en att det är dags att lägga av. Jag tycker fortfarande att jag har ett par år i mig och tycker att jag gjort bra säsonger de här senaste åren med en liten annan roll men gjort skapligt med poäng utan att spela powerplay, säger han och fortsätter:

– Nu ska man inte bara kolla på poängen men jag känner att jag har mycket mer hockey i mig, men de ser det på ett annat sätt tydligen och det är inget jag kan påverka. Men det känns fruktansvärt tråkigt att man ska lämna på det sättet efter tolv år, det känns lite respektlöst på något sätt också.

Framtiden har han inte hunnit tänka så mycket på.

Han hade dock önskat att beskedet kommit tidigare än 17 april.

– Det känns som att det dragit ut lite lång tid på det här, det kunde ha kommit för flera veckor sedan. Det är lite jobbigt när man gått och ställt in sig på att köra en säsong till, säger han.

Lindström har under åren i Hudiksvall pendlat från Sundsvall samtidigt som han har ett civilt jobb i Hudiksvall.

– Skulle det dyka upp något så får man ta ställning till det. Men jag har ett civilt jobb också som jag måste ta ställning till, hur jag ska göra med det. Det blir ett litet pussel, säger han.

***

Bra artikel?! Värd en kaffe & mazarin – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)